Ždanoka teroru Francijā izmanto, lai EP aģitētu par valsts valodas statusu krievu valodai Latvijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Notikumi Francijā apliecina, ka tikai sabiedrība, kas ciena atšķirības, ir drošības garants, tāpēc arī Latvijā ir jāatrisina jautājums par nepilsoņu tiesībām un jāpiešķir valsts valodas statuss krievu valodai, šodien Eiropas Parlamenta plenārsēdē Strasbūrā pauda Latvijas Eiropas Parlamenta deputāte Tatjana Ždanoka.

Ždanokas uzruna bija ļoti īsa. Tajā viņa pāris teikumos pauda cerību, ka Latvijas prezidentūra Eiropas Padomē būs veiksmīga, un pievērsās nepilsoņu problēmu apspriešanai Latvijā.

Viņa pauda vēlmi, lai Latvijas prezidentūra Eiropas Padomē veicinātu kultūras un valodu daudzveidību. Ņemot vērā, ka visas Eiropas kultūras ir vērtīgas un cienījamas, viņa kā Latvijas Krievu savienības priekšsēdētāja norādīja, ka viņai «ļoti gribas, lai Latvijas valdošās partijas, EP augstās misijas iedvesmotas, pārskata līdz šim īstenoto lingvistiskās diskriminācijas un segregācijas politiku».

Tas būtu risināms, piešķirot nepilsoņiem tādas pašas tiesības kā pilsoņiem un nosakot oficiālas valsts valodas statusu krievu valodai, kura esot dzimtā valoda 40% Latvijas iedzīvotāju.

Viņa pauda, ka nesenie notikumi Francijā apliecina, ka tikai sabiedrība, kas ciena atšķirības, ļauj nodrošināt mieru.

Jau ziņots, ka 2012.gada 18.februārī Latvijā pēc krievu nepilsoņu aktīvistu iniciatīvas un ar «Saskaņas» atbalstu Latvijā notika referendums par valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai. Pārliecinošs vairākums - 75% iedzīvotāju - nobalsoja par latviešu kā vienīgo valsts valodu Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu