Rinkēvičs: Sarunas Kijevā vērtējamas kā ļoti konstruktīvas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šīsdienas sarunas ar Ukrainas valsts prezidentu Petro Porošenko un premjerministru Arsēniju Jaceņuku bijušas ļoti konstruktīvas un skārušas jautājumus gan par papildu 1,8 miljardu eiro piešķiršanu valstij, gan sarežģīto situāciju Ukrainas austrumos, aģentūrai LETA atzina ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

«Abi politiķi augstu novērtēja faktu, ka Eiropas Savienība Ukrainas atbalstam piešķirs 1,8 miljardus eiro, par ko šonedēļ Rīgā paziņoja Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Žans Klods Junkers. Iespējams, ka atbalsts tiks vēl palielināts, bet par apmēriem vēl tiks diskutēts. Tāpat tika runāts par robežu demarkāciju, kā arī par situāciju Luhanskā un Doņeckā. Bijām vienisprātis, ka jāturpina arī sarunas par vīzu liberalizācijas jautājumiem,» sacīja Rinkēvičs.

Savukārt, jautāts par rīt plānoto vizīti Maskavā, ministrs norādīja, ka saistībā ar to esot saņemti «dažādi signāli».

«No Maskavas ir saņemti dažādi signāli - gan labi, gan slikti, tomēr gaidāmo sarunu iznākumu vēl pāragri prognozēt,» norādīja Rinkēvičs.

Kā ziņots, lai meklētu risinājumu un raudzītos pēc konstruktīvas izejas no konflikta Ukrainā, kuru izraisījušas Krievijas agresīvās darbības un starptautisko vienošanos pārkāpumi, ārlietu ministrs šodien Ukrainas galvaspilsētā Kijevā tikās ar valsts prezidentu Porošenko, premjerministru Arsēniju Jaceņuku un ārlietu ministru Pavlo Kļimkinu.

Pēc tam Rinkēvičs no 11.janvāra līdz 12.janvārim apmeklēs Krievijas galvaspilsētu Maskavu.

Rinkēviču vizītēs pavada delegācija, tostarp ministrijas valsts sekretāra vietnieks-politiskais direktors Eduards Stiprais.

Jau ziņots, ka Krievija februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu