Mogerīni un Rinkēvičs vienojušies par nepieciešamību rast politisko dialogu ar Krieviju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un Eiropas Savienības (ES) augstā komisāre ārlietās un drošības jautājumos Federika Mogerīni vienojušies par nepieciešamību rast politisko dialogu ar Krieviju un jaunu izrāvienu saistībā ar notikumiem Austrumukrainā.

To pēc abu amatpersonu tikšanās pavēstīja Latvijas ārlietu ministrs. Tiekoties Rinkēvičs un Mogerīni pārrunājuši vairakus jautājumus, kurus varētu spert Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības (ES) Padomē, kā arī apsprieduši Latvijas ārlietu ministra gaidāmo vizīti Kijevā un Maskavā.

«Es apsveicu Rinkēviča vizīti Kijevā. Es domāju, ka tā būs ļoti svarīga, lai veicinātu reformu un dialogu ceļu. Tāpat mums jāstrādā ar politisko dialogu ar Maskavu.

Es ticu, ka Rinkēviča vizīte Maskavā būs kritiski svarīga

un es esmu ļoti priecīga, ka būs iespēja ziņot ES ārlietu padomei, un mums būs diskusija par ES - Krievijas attiecībām,» sacīja Mogerīni.

Viņa arī uzsvēra, ka ir saņemti atsevišķi signāli par Krievijas attieksmes maiņu dažos jautājumos.

«Es ceru, ka tas liecina par jaunu laikmetu Krievijā,» sacīja augstā pārstāve.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu