Ķīnas Mēness zondes nolaišanās video (22)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Ķīna sestdien kļuva par tikai trešo valsti, kam ir izdevies mērķtiecīgi un sekmīgi nogādāt sūtījumu uz Mēness.

Austrumu lielvalsts sūtījums ir 120 kilogramus smaga zonde Yutu, kas nākamo trīs mēnešu laikā veiks jaunu tehnoloģiju pārbaudi un Zemes dabīgā pavadoņa izpēti.

Lai arī misija līdz šim bijusi veiksmīga, daudz materiālu publiskajā telpā par to nav. Bijuši pieejammi vien daži video stopkadri un datorgrafikas attēli.

Tagad publiskajā telpā ir palaists videomateriāls, kurā redzama Yutu nolaišanās uz pavadoņa. Video gan ir paātrināts, taču tas lieliski demonstrē Yutu nesējraķetes lidojumu Mēness orbītā, palēnināšanos un pakāpenisku pietuvošanos Mēness virsmai, kam seko nostabilizēšanās un nolaišanās plānotajā reģionā Varavīkšņu līcī (Sinus iridium), kas ir pavērsts tieši pret Zemi.

Tāpat video redzams, kā Yutu ar izplestiem saules bateriju paneļu spārniem veic pirmos metrus irdenajos Mēness putekļos.

Kā atzīmē Telegraph.co.uk, Yutu nogādāšana uz Mēness ir daļa no Ķīnas ambiciozā kosmosa apgūšanas plāna, par kura kulmināciju jākļūst cilvēka nogādāšanai uz Zemes pavadoņa.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu