Valmierā notiks Ziemassvētku tirdziņš (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Šodien no plkst.10 līdz 15 Valmieras rātslaukumā un Valmieras muzeja pagalmā notiks tradicionālais Ziemassvētku tirdziņš.

Pēc viņas teiktā, šodienas laikā Rātslaukums būs pārvērties par lustīgu tirgus ķēķi, kurā notiks laimes liešana un zīlēšana ugunskurā, tradicionālus latviešu Ziemassvētku ēdienus mūsdienīgi pagatavos un pasniegs restorāna «Valters» šefpavārs Valters Zirdziņš, kā arī varēs nobaudīt un iegādāties zāļu tējas, īpašas piparkūkas, Ziemassvētku riekstus, svētku maizi, mājas sieru un citus gardumus.

Turklāt no plkst.12 līdz 13 kopā ar folkloras kopu «Sudmaliņas» būs iespējams vilkt bluķi, iet dančos un rotaļās, minēt mīklas un īstenot citas latviskas Ziemas saulgriežu izdarības, pastāstīja Deičmane.

Tirdziņa norises laikā automašīnu iebraukšanai būs slēgta Rātslaukuma un Pilsdrupu teritorija, tai skaitā Bruņinieku iela no iebrauktuves Rātslaukumā līdz Valmieras muzeja ēkai Bruņinieku ielā 3, Valmierā, kā arī nebūs iespēja auto transportam piekļūt Pilskalna ielai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu