Baraks Obama: Man neļauj izmantot iPhone (28)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Baraks Obama trešdien atzina, ka viņam drošības apsvērumu dēļ neesot ļauts izmantot «iPhone» viedtālruni, bet tā vietā viņš bieži redzēts ar masīvu «BlackBerry» mobilo telefonu.

«Drošības apsvērumu dēļ es nedrīkstu lietot «iPhone«,» Obama sacīja uz pasākumu Baltajā namā sanākušajiem jauniešiem.

Taču viņa meitas Saša un Malija gan pavadot daudz laika ar saviem «iPhone» tālruņiem, piebilda prezidents.

Kompānija «BlackBerry» lepojas ar īpaši drošu šifrēšanu. Tas ir svarīgs iemesls, kāpēc tās ražotie telefoni ir ļoti populāri Vašingtonā, kaut arī tā zaudē savu tirgus daļu citiem viedtālruņu ražotājiem, arī «iPhone» ražotājam «Apple».

Obamas speciāli pielāgotajam «BlackBerry» tālrunim tika pievērsta īpaša uzmanība, kad izskanēja aizdomas par Vācijas kancleres Angelas Merkeles telefonsarunu noklausīšanos no ASV puses.

Dažas dienas pēc šī gada janvāra inaugurācijas Obama pārliecināja specdienestus ļaut viņam paturēt savu «BlackBerry» par spīti riskam kļūt par hakeru upuri.

Obama vairākkārt nofotografēts, lasām ziņas savā mobilajā tālrunī.

Personiskās sarunās prezidents dažreiz sūkstās par Baltā nama «burbuli», kamdēļ viņam nepiekļūst tautas viedoklis vai informācija, ko nav atlasījuši viņa padotie vai mediji. Obamas palīgi saka, ka ar «BlackBerry» palīdzību politiķis cenšoties atbrīvoties no šiem ierobežojumiem.

Baltais nams atklājis, ka prezidenta personīgo e-pasta adresi zina tikai augstākās amatpersonas un daži draugi, taču atteicās paskaidrot sīkāk, ar kādiem līdzekļiem viņa personīgā sarakste tiek aizsargāta.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu