Nav nekāds pārsteigums, ka Zviedrija izspiego Krieviju (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nav nekāds pārsteigums, ka Zviedrija sadarbībā ar ASV Nacionālās drošības pārvaldi (NSA) izspiego Krieviju, šādi medijos izskanējušo informāciju komentējusi Zviedrijas aizsardzības ministre Karina Enstrēma.

Balstoties uz bijušā ASV izlūkdienestu līdzstrādnieka Edvarda Snoudena publiskotajiem slepenajiem materiāliem, Zviedrijas Televīzija šonedēļ ziņoja, ka Zviedrija palīdzējusi ASV specdienestiem izspiegot Krievijas politiķus un šajā sadarbībā tikusi iesaistīta Zviedrijas Nacionālā radioaizsardzības iestāde (FRA).

Taču, kā atzinusi Zviedrijas aizsardzības ministre, «fakts, ka mums ir šāda sadarbība, ir pilnīgi dabisks».

Pēc viņas teiktā, šāda izspiegošana ir nepieciešama.

«Lai varētu aizsargāt Zviedrijas intereses pret turpmākiem draudiem, mums ir jābūt spējīgiem veikt izlūkošanas operācijas. Mums ir operācija, kas tiek veikta FRA ietvaros, ar skaidru likumīgu pamatu, striktu kontroli un parlamenta pārraudzību,» skaidroja Enstrēma. «Taču tas, kā tā tiek veikta un ar ko Zviedrija sadarbojas, nav publiski pieejama informācija.»

    Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu