Urbanovičs: Dombrovskis atkāpās prezidenta spiediena dēļ (23)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Demisionējušais premjerministrs Valdis Dombrovskis («Vienotība») visticamāk atkāpās prezidenta spiediena dēļ, ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijai teica «Saskaņas centra» (SC) Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs.

«Prezidenta kungs pēc traģēdijas bija prasīgs. Redzot, ka valdība nodarbojās ar tradicionālo vidēja termiņa stratēģisko plānošanu, viņš arī mudināja premjeru izdarīt šo soli,» teica Urbanovičs, norādot, ka spiediens no prezidenta puses bija jūtams ne vien savstarpējās sarunās, bet arī viņa skaidri definētajā pozīcijā.

«Kad valdība atkārtoti uzvedās ierastajā režīmā, prezidents bija uzstājīgs,» secināja Urbanovičs.

Viņš norādīja, ka arī SC ir gatavs iesaistīties valdības veidošanā, turklāt šis politiskais spēks nevelk sarkanās līnijas ne ar vienu Saeimā pārstāvēto partiju, tostarp Nacionālo apvienību. «Arī tur ir labi cilvēki,» teica Urbanovičs.

Jau ziņots, ka Dombrovskis, uzņemoties politisko atbildību par Zolitūdes traģēdiju, trešdien paziņoja par viņa vadītās valdības demisiju.

21.novembrī Rīgā, Zolitūdē iegruva lielveikala «Maxima» jumts. Katastrofā bojā gāja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti tika nogādāti slimnīcā.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu