NA paliks valdībā tikai ar kultūras ministra amatu (89)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Nacionālā apvienība (NA) slēgtā valdes sēdē ceturtdien nolēma, ka paliks valdībā un būs atbildīga tikai par Kultūras ministriju, apstiprināja NA preses sekretāre Laila Ozoliņa.

«Nacionālā apvienība turpinās darbu valdībā, pārstāvot Kultūras ministriju, kā arī uzskata, ka premjera partijai «Vienotība» jāuzņemas pilna atbildība par tālāko tieslietu ministra Jāņa Bordāna darbību. Tas nozīmē, ka ir mainījusies ministru amatu sadales proporcija, kāda tā bija noteikta līdz šim spēkā esošajā koalīcijas līgumā,» sacīts NA paziņojumā medijiem.

Tāpat kā NA līderu paziņojumi iepriekš, arī NA valde ceturtdien nolēma, ka premjera lēmums ir koalīcijas līguma pārkāpums, līdz ar to uzskatāms, ka līgums vairs nav saistošs arī pārējām pusēm.

«Mēs rīkosimies atbilstoši savām interesēm. Iestrādāsim jaunus likumprojektus un strādāsim Kultūras ministrijā,» aģentūrai BNS sacīja apvienības valdes pārstāvis Imants Parādnieks.

NA iepriekš šim amatam jau izvirzītā Baiba Broka savu kandidatūru ceturtdien atsaukusi.

«Brokas kundze neredz iespēju kandidēt par tieslietu ministri, un mēs viņas lēmumu respektējam,» aģentūrai BNS komentēja apvienības līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš. Viņš norāda, ka NA varētu piekrist virzīt jaunu kandidātu, kad premjers būs pieņēmis lēmumu.

Apvienība premjera vilcināšanos ar lēmuma pieņemšanu par Bordānu saista ar ietekmīgu uzturēšanās atļauju tirgotāju lobiju.

«Bordāna publiskās aktivitātes, kā arī «Vienotības» pozīcija liecina par saskaņotu darbību, kuras mērķis ir piespiest Nacionālo apvienību atteikties no prasībām uzturēšanās atļauju tirdzniecības ierobežošanā un novērst sabiedrības uzmanību no «Vienotības» balsojuma pret uzturēšanās atļauju tirdzniecības ierobežošanu,» uzskata apvienībā.

Jau ziņots, ka premjers ceturtdien nolēma pagaidām neatbrīvot no amata Bordānu, ko prasīja NA, jo tā Bordānu izslēgusi no savām rindām. Premjers sacīja, ka Bordānam varētu dot mēnesi vai pusotru, lai tālāk valdībā virzītu iesāktās reformas tieslietu jomā, tostarp maksātnespējas jomā. Neoficiāli tika minēts, ka reformas maksātnespējas jomā varētu būt iemesls Bordāna izslēgšanai no NA.

Komentāri (89)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu