Mišelas Obamas dārzs kritis par upuri ASV valdības darba apturēšanai (63)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

ASV valdības darba daļējas apturēšanas dēļ cietis pirmās lēdijas Mišelas Obamas dārzs.

Tā kā Baltajā namā turpina strādāt tikai daži dārznieki, Obamas dārziņš aizaudzis ar nezālēm un tajā nenovākti guļ dārzeņi.

«Obama Foodorama» blogā, kas veltīts Baltā nama kulinārajām izpausmēm, teikts, ka dārznieki drīkst tikai aplaistīt augus un izvākt atkritumus. Jaunie noteikumi pieļauj tikai «pirmās nepieciešamības» darbus, kuru vidū nav kaitēkļu iznīdēšana, lapu grābšana un tamlīdzīgi.

Foto: AFP/LETA

«To var raksturot vienā vārdā - šokējoši,» par kādreiz tik kārtīgo dārzu saka bloga uzturētāja Edija Gemena Koena. «Tas nekad nav izskatījies tik slikti. Uz zemes ir trūdoši dārzeņi, kas tur mētājas jau divas nedēļas.»

Domājams, ka nesen Baltā nama teritorijā iemitinājusies lapsa, taču darbinieku skaita samazināšanas dēļ to nav izdevies notvert.

Saradušās arī vāveres, kas «mazās cilvēku iejaukšanās dēļ kļuvušas vēl agresīvākas». «Vāveres dārzā vienmēr ir sagādājušas problēmas, jo vasarā noēd ogas. Taču tagad viņas jūtas kā bērns konfekšu veikalā,» raksta Gemena Koena.

Atceltas visas Mišelas Obamas sabiedriskās aktivitātes, tostarp arī ražas novākšana 140 kvadrātmetrus lielajā dārzā ar vietējiem bērniem.

No Baltā nama teritorijā augošajiem dārzeņiem tiek gatavotas maltītes gan ASV prezidenta ģimenei, gan viesiem.

Komentāri (63)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu