No nākamā gada LNT var kļūt par maksas kanālu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No nākamā gada telekompānija LNT pakāpeniski ieviesīs maksu par sava kanāla translāciju, intervijā laikraksta "Vesti Segodna" pielikumā "Delovije Vesti" atklājis LNT ģenerāldirektors Andrejs Ēķis. "Mums jāsāk radināt cilvēkus pie tā, ka televīzijai nav jābūt bezmaksas," sacīja Ēķis, piebilstot, ka abonentiem tas varētu izmaksāt dažus santīmus, un šī maksa netiktu prasīta no lielajiem operatoriem, piemēram, "Lattelecom" un "Baltkom".

Kā skaidro Ēķis, finanšu krīzes laikā reklāmas tirgus strauji saruka, un patlaban vērojamais kāpums tomēr nav tik liels, cik gribētos. Reklāmas tirgū ir arī liela konkurence starp televīzijas kanāliem, ko vēl vairāk palielinās arī sociālā tīkla "Draugiem.lv" veidotā nišas televīzija.

LNT un TV5 īpašumtiesības arestētas

Rīgas apgabaltiesa pērn 15.martā pēc prokurora lūguma uzlikusi arestu Andreja Ēķa īpašumtiesībām telekompānijās LNT un TV5.

Arests uzlikts tā dēvētās digitālās televīzijas krimināllietas ietvaros, kurā A.Ēķis ir viens no apsūdzētajiem.

Telekompānijas LNT īpašnieks ir AS "Neatkarīgie nacionālie mediji", kuras padomes priekšsēdētājs ir telekompānijas LNT dibinātājs un valdes priekšsēdētājs Andrejs Ēķis. Pagājušajā gadā telekompānija LNT strādājusi ar 809 129 latu zaudējumiem, kas, salīdzinot ar 2009.gadu, samazinājušies par 28%, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija.

LNT zaudējumi 2009.gadā bija 1,12 miljoni latu.

Telekompānijas apgrozījums pagājušajā gadā samazinājies par 165 624 latiem un kopumā bija 7,98 miljoni latu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu