10.Saeima sanāks uz pēdējo sēdi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

10.Saeima ceturtdien sanāks uz pēdējo sēdi un izskatīs 46 jautājumus, tostarp vairākus likumprojektus pēdējā lasījumā, bet vairāki pirmajā, lai tiem būtu turpmāka virzība arī 11.Saeimā.

Valsts prezidenta Andra Bērziņa pirmdien izsludinātā Saeimas sēdes darba kārtība paredz, ka pēdējā lasījumā Saeima tostarp skatīs grozījumus Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) likumprojektā, kas nosaka prasības biroja vadītāja amata kandidātiem.

Deputāti galīgajā lasījumā balsos par aizsardzības un drošības jomas iepirkumu likumprojektu. Patlaban iepirkumus aizsardzības un drošības jomās regulē Publisko iepirkumu likums un Sabiedrisko pakalpojumu likums. Atsevišķs regulējums izstrādāts, jo šajās jomās visbiežāk pastāv ierobežota konkurence un iepirkumi tiek veikti, nepiemērojot vispārējās iepirkuma procedūras.

Galīgajā lasījumā tiks izskatīti grozījumi aizturēto personu turēšanas kārtības likumā, kas tapuši pēc Satversmes tiesas sprieduma par sadzīves apstākļiem cietumā. Likumprojektā noteikts, ka īslaicīgās aizturēšanas vietas kamerā ierīko ūdensvadam pieslēgtu sanitāro mezglu, kas no pārējās telpas ir norobežots tā, lai nodrošinātu aizturētā privātuma aizsardzību, apmeklējot sanitāro mezglu.

Tāpat trešajā lasījumā Saeima skatīs apjomīgos grozījumus Meža likumā, kura mērķis ir reglamentēt valsts meža zemes pārvaldības un atsavināšanas nosacījumus. Grozījumi tostarp paredz, ka no 2015.gada meža īpašniekam vai tiesiskajam valdītājam būs pienākums izstrādāt meža apsaimniekošanas plānu, ja kopējā apsaimniekotā meža platība pārsniedz 10 tūkstošus hektāru. Plānots, ka turpmāk par īpašumā vai tiesiskajā valdījumā esošu mežu būs jāveic ne tikai pirmreizējā inventarizācija, bet tā būs jāatkārto vismaz reizi 20 gados.

Likumdevējs lems arī par Teritorijas attīstības plānošanas likumprojektu, kam galīgajam lasījumam saņemti vairāki desmiti priekšlikumu. Pašlaik teritorijas attīstības plānošanu regulē trijos atsevišķos likumos.

Izskatīšanai pirmajā lasījumā Valsts prezidents ceturtdien gaidāmajā 10.Saeimas pēdējā sēdē iekļāvis grozījumus Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likumā, grozījumus likumu paketē, kas saistīti ar nāvessoda pilnīgu atcelšanu, tāpat likumprojektu par Starptautiskā kultūras vērtību saglabāšanas un restaurācijas pētniecības centra statūtiem, lai varētu piedalīties starptautiskos semināros un apmācībās, kā arī par vēl vairākiem citiem likumprojektiem pirmajā lasījumā.

Deputātiem ceturtdien sēdē būs jālemj par valsts budžetu 2011.gadam noteiktās apropriācijas pārdali, lai no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas budžeta programmas "Sociālās drošības tīkla pasākumu īstenošana" 342 161 latu novirzītu Labklājības ministrijas budžeta pasākumam "Garantētā minimālā ienākuma pabalsta palielināšana un valsts atbalsts pašvaldībām, līdzfinansējot 50% no izlietotajiem līdzekļiem GMI pabalstam" īstenošanai. Šim pašam mērķim iecerēts arī novirzīt 75 835 latus no Izglītības un zinātnes ministrijas budžeta apakšprogrammas "Sociālās drošības tīkla stratēģijas pasākumu īstenošana – pirmsskolas un sākumskolas mācību satura pilnveide".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu