Reportāža: divlatnieku viltošana atkal nāk modē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Stāsts par naudas viltojumu, precīzāk, 2 Ls monētas viltojumu. Šādu naudu saņēmu atlikumā Brīvības ielas degvielas uzpildes stacijā. Divu latu monēta ir uz mata kā īsta, un ātrumā to sajaukt ar īstu nav grūti.

Video redzams - monēta ir nedaudz brūnāka, bet tas ir arī telefona sliktās kvalitātes dēļ. Atšķirības no īstas monētas: neskaidrs ģerbonis, kas ir izplūdis un nav izteiktas reljefa formas. Aizdomas rada arī dzeltenais aplis monētas vidū - to var viegli noņemt ar nagiem pat. Visbeidzot, novelkot viltoto monētu pa baltu papīra lapu, tā atstāj tumšas švīkas.

Nevar saprast, no kāda īsti materiāla izgatavots šis viltojums, bet to ir viegli salocīt.

Ieteiktu cilvēkiem būt uzmanīgiem, saņemot naudu iepirkšanās vietās. Pats uz šāda naudas viltojuma uzķēros pirmo reizi - it kā 2 lati nav daudz, tomēr nepatīkami.

Pielikumā ir video ar interviju un stāstu par monētu.

Jānis

(Jānis ar savu iesūtīto reportāžu piedalās Mobilā reportiera konkursā, kurā iespējams izcīnīt vērtīgo telefonu "LG Optimus 3D". Konkursā vari pagūt piedalīties arī tu! Tev jāizvēlas kāda interesanta un aktuāla reportāžas tēma, jāuzraksta apraksts un jāpievieno foto vai video stāsts. Šoreiz no lasītājiem gaidām kvalitatīvus materiālus, kas ir vārda "reportāža" cienīgi. Gatavos materiālus varat iesūtīt līdz 17.oktobrim uz e-pastu reportieris@tvnet.lv)

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu