Aizdevēji neredz šķēršļus aizdevuma programmas noslēgšanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Starptautiskie aizdevēji patlaban neredz šķēršļus aizdevuma programmas noslēgšanai ar Latviju, vienlaikus norādot, ka kopīgi ar valdību līdz gada beigām vēl būs jāpaveic visi nepieciešamie darbi.

Nesaprot atbalstu "airBaltic"

Neskaidrs aizdevējiem gan joprojām ir vadības sniegtais atbalsts lidsabiedrībai "airBaltic", un par šo jautājumu jau daudz detalizētāk plānots runāt pārskata misijas laikā, kura sāksies pēc divām nedēļām. Tad arī varētu būt skaidrs aizdevēju viedoklis, vai budžeta līdzekļi ir ieguldīti efektīvi un kādu iespaidu tas var atstāt uz 2012.gada konsolidāciju, šodien žurnālistiem atzina Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) misijas vadītājs Marks Grifits.

Aizdevēji norāda, ka nesen panāktā vienošanās par atbalstu lidsabiedrībai ir konfidenciāla un viņi vēl gribot pārliecināties, ka budžeta nauda netiek iztērēta nelietderīgi.

Latvija izpildīs izvirzītos mērķus

Kā pēc tikšanās ar premjeru Valdi Dombrovski (V) uzsvēra Grifits, līdzšinējās diskusijas ar valdību bijušas ļoti labas un produktīvas un ir paveikts daudz, lai noslēguma pārskata misija varētu veiksmīgi sākt savu darbu.

Pēc aizdevēju domām, Latvija šogad spēs izpildīt izvirzītos budžeta mērķus un deficīts pat varētu būt zemāks, nekā plānots iepriekš.

Tāpat esot visi priekšnosacījumi, lai tiktu nodrošināts 2012.gada budžets ar deficītu, ne lielāku par 2,5%, kas savukārt ir nepieciešams Māstrihtas kritēriju izpildei.

Jādomā par sociālo budžetu

Svarīgi esot domāt arī par sociālā budžeta jautājumiem, saglabājot līdzekļus sociālās drošības pasākumiem. Aizdevēji arī gaida, ka tiks pieņemts likums par fiskālo disciplīnu, kā to paredz iepriekš noslēgtās vienošanās.

Latvija plāno slēgt aizdevumu programmu

Jau ziņots, ka misija ieradusies, lai veiktu sagatavošanās darbus pirms pēdējās pārskata misijas vizītes, kas notiks šogad no 26.oktobra līdz 7.novembrim, un Latvija plāno noslēgt starptautisko aizdevumu programmu šā gada 22.decembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu