Kots gatavs Streipu ņemt atpakaļ

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA. TVNET karikatūra

Ja bijušais raidījuma "Skats no malas" vadītājs Kārlis Streips atzīs savu huligānismu ēterā, Latvijas Televīzija (LTV) būtu gatava viņu ņemt atpakaļ, šodien žurnālistiem pastāstīja LTV ģenerāldirektors Edgars Kots.

Kots norādīja, ka tādā gadījumā, ja Streips atzīs, ka viņa teiktais ēterā, apzīmējot Zaļo un zemnieku savienību par "maukām", bija huligānisms, LTV pieļauj, ka viņš varētu atgriezties. LTV ģenerāldirektors atzīmē, ka Streipam jāsaprot un jāatzīst, ka ir publiskā ētera un sadzīviskā valoda, kuras ir atšķirīgas un kopā nav lietojamas.

Taujāts par iespējamo Streipa raidījuma aizvietotāju, Kots vairākkārt norādīja, ka patlaban nav gatavs runāt un šo informāciju plānots sagatavot un publiskot medijiem nākamās nedēļas sākumā.

Pagājušajā nedēļa Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome, izskatot administratīvā pārkāpuma lietu, nolēma piemērot 100 latu sodu LTV par Streipa rupjajiem izteikumiem televīzijas tiešraidē 19.septembra raidījumā "Skats no malas".

Padome uzskatīja, ka raidījumā, kas pārraidīts plkst.19.50 tiešraidē, tā autors un vadītājs Streips lietojis vārdu "maukas", kas ir rupjš, nepieklājīgs un vulgārs vārds, kura lietošana elektronisko plašsaziņas līdzekļu programmās šajā laikā ir aizliegta.

Sākotnēji LTV pauda gatavību regresa kārtībā piedzīt šo naudu no Streipa. Tomēr tagad pieņemts lēmums, ka televīzija ir līdzvainīga un 100 latu sodu no bijušā raidījuma vadītāja nepieprasīs.

Streips biznesa portālam "Nozare.lv" iepriekš norādīja, ka nav gatavs maksāt piemēroto sodu un, lai arī padomei ir visas tiesības lemt par sodu, tās pieņemto lēmumu viņš uzskata par muļķīgu, jo valodnieku komisija viņa lietotu vārdu "maukas" neesot atzinusi par rupju.

Patlaban Streips turpinās darbu Latvijas Radio un izskatīs citas papildu darba iespējas. Streips biznesa portālam "Nozare.lv" pieļāva, ka varētu atgriezties kādā no citām Latvijas televīzijā.

Kā ziņots, Streips arī iepriekš izpelnījies padomes un LTV un citu institūciju nosodījumu par sava viedokļa paušanu un izteikumiem.

Pērn Streipam tika pārmesta klaja politiska aģitācija raidījumā "Skats no malas", kad viņš nosauca parlamentu par "salašņu bandu", mudināja balsot par "Vienotību", vienlaikus norādot, ka šai apvienībai jāatbrīvojas no tās pašreizējiem līderiem Valda Dombrovska, Solvitas Āboltiņas, Arta Kampara un dažiem citiem politiķiem. Kots esot nosūtījis Streipam vēstuli, kurā norāda uz politiskās aģitācijas nepieļaujamību raidījumā.

Tāpat pagājušajā gadā Drošības policija solīja izvērtēt fonda "Desanta brālības kareivju piemiņa" valdes priekšsēdētāja Sergeja Ņevoļska iesniegumu, kurā viņš lūdz sākt kriminālprocesu pret žurnālistu Streipu par iespējamo nacionālā naida kurināšanu blogā "Pārdomas par dzīvi".

Savukārt 2008.gadā Streips raidījumā "Skats no malas" koalīcijas partijām veltīja izteikumu "valdošā banda".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu