Kleckins: LTV nevarēja maksāt žurnālistu prasīto

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Televīzija (LTV) nevarēja maksāt žurnālistu prasīto, jo tad maisam gals būtu vaļā, bet maisā naudas nav, tā piektdien "Neatkarīgajkā Rīta Avīzē" izteicies Nacionālās elektroniskās plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdis Ābrams Kleckins.

Maisā naudas nav

"Nevar maksāt [Ilzei] Naglai to, ko lūdza. Kāpēc tad [Jānim] Gestem ne? Tad tas maiss būtu vaļā, bet maisā naudas nav," teica Kleckins.

NEPLP vadītājs arī uzskata, ka "nav normāli", ja žurnālists Jānis Domburs par raidījuma sagatavošanu un vadīšanu saņemtu vairāk naudas, nekā ir LTV ģenerāldirektora atalgojums.

Kadru maiņa LTV esot sagadīšanās, bet ne kampaņa pret žurnālistiem.

Pēc Kleckina uzsvērtā, esot jāsaprot, ka sabiedriskās televīzijas iespējas atalgot darbiniekus ir ierobežotas.

"Nevienam nebija tādas vēlēšanās – tikt no viņiem vaļā, ne mums, ne LTV vadībai. Ja tā būtu kampaņa, tad vietā jau būtu citi raidījumu vadītāji, bet tā nav," pamatoja Kleckins.

Programmai jāmainās

NEPLP priekšsēdētājs uzskata, ka LTV programmas līdzšinējā veidā vairs nevarēja pastāvēt, visam esot jāmainās.

"Labi, ka sākās tādas aktivitātes. Gan viņiem pašiem, gan televīzijai vajag atpūsties vienam no otra. Viņi ir tā saraduši ar savām programmām, ka vairs nav interesanti [skatīties]. Domburs no problēmām pārgāja uz notikumiem un tos analizēja. Ne tāpēc, ka nespēja, bet tāpēc, ka nebija enerģijas. Varbūt lielāks atalgojums to enerģiju dotu," minēja NEPLP priekšsēdētājs.

Žurnālisti aiziet

Jau ziņots, ka LTV turpmāk vairs nestrādās vairāki žurnālisti - Ilze Nagle, un Mareks Gailītis pāries darbā uz sabiedriskajām attiecībām, pārkāpuma dēļ lauzts līgums ar žurnālistu Kārli Streipu, bet sarunas par sadarbību joprojām nav noslēgtas ar Jāni Domburu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu