Pateicībā par «Ceļu pārvaldi» dāsni ziedo GKR (116)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pagājis pusgads kopš Rīgas dome (RD) pārdevusi akciju sabiedrību «Ceļu pārvalde». Uzņēmums kopš 94.gada nodarbojas ar ceļu būvēšanu, bedrīšu lāpīšanu un arī sniega izvešanu. Kad Ceļu pārvalde vēl bija domes struktūrā, tās vadībā tika likti partiju cilvēki, kas vēlāk ziedojumu veidā par to pateicās, vēsta raidījums «Nekā personīga».

Dāsni ziedo Amerikam

Šopavasar pašvaldība pārdeva 88,73 procentus «Ceļu pārvaldes» akciju. Tās par 6,2 miljoniem latu nopirka Adigjozalam Mamedovam piederošā A/S «Rīgas Sanitārā transporta autobāze.» Šī firma uz vairākiem gadiem noslēgusi līgumu ar valsti par ātrās palīdzības automašīnu nomu.

Laikā pirms un pēc «Ceļu pārvaldes» akciju pirkšanas gan Mamedova, gan viņa biznesa partneru ģimenes ziedojuši RD priekšsēdētāja vietnieka Andra Amerika partijai «Gods kalpot Rīgai» (GKR).

«Šī cena, par kuru mēs izsolē, izsolē uzsveru, pārdevām ceļu pārvaldi, mēs tiešām pārmetām krustu un ar lielu prieku nopriecājāmies, ka kāds piedalījās šai izolē un nopirka. Jo tā bija pirms krīzes cena,» skaidro Ameriks.

Kā liecina KNAB partiju ziedojumu datu bāze, Adigjozals Mamedovs partiju atbalstījis ar 2000 latiem, kāda Darja Mamedova divos maksājumos pārskaitījusi 4000 latu. 1000 latu ziedojis arī «Rīgas Sanitārās transporta autobāzes» valdes loceklis Akpers Rzajevs. 500 latu partijai pārskaitījis arī 20 gadīgais Ruslans Rzajevs.

GRAFIKS:

Adigjozals Mamedovs – 18.06.2012 2000Ls «Gods Kalpot Rīgai»

Darja Mamedova – 13.08.2013 2000 Ls «Gods Kalpot Rīgai»

Darja Mamedova – 21.06.2012 2000 Ls «Gods Kalpot Rīgai»

Akpers Rzajevs – 24.07.2013 500 Ls «Gods Kalpot Rīgai»

Akpers Rzajevs – 18.06.2012 500 Ls «Gods Kalpot Rīgai»

Ruslans Rzajevs - 18.06.2012 500 Ls «Gods Kalpot Rīgai»

Par ziedojumiem ir priecīgs

Partijas vadītājs par ziedotāju dāsnumu ir priecīgs un noliedz īpašu domes labvēlību firmai, ko no pilsētas iegādājusies viņa partijas biedra ģimene.

«Es varu pateikt tikai vienu – nevajag meklēt melnu kaķi melnā istabā, ja viņa tur nav. Jo šodien ir ļoti maz cilvēku, kas ir gatavi iesaistīties politikā un viens no tiem cilvēkiem, kurš ir iesaistījies ir Eldānijs Mamedovs, kurš ir «Gods kalpot Rīgai dibinātājs», viņš ir gribējis būt politikā un, ja šodien viņš maksā biedru naudu vai viņa ģimenes locekļi izsaka vēlmi pabalstīt konkrēti «Gods kalpot Rīgai» partiju, tas nekādā veidā neatsaucas uz šo viņu iegādi,» skaidro Ameriks.

Amerika partijas biedra Eldaniza Mamedova tēvs Adigjozals atbildēs neizplūst –

Amerikam ziedojis, jo patīkot dzīvot Rīgā. «Ceļu pārvaldi pircis», jo gribējis paplašināt biznesu.

Un aizdomas par iespējamo domnieku labvēlību pret savu partijas biedru uzņēmumu sauc par muļķīgām iedomām.

Ušakovu darījums nesatrauc

Mērs Nils Ušakovs uzskata, ka visu savās vietās noliek konkurence, tāpēc par «Ceļu pārvaldes» nonākšanu Amerikas partijas biedra rokās nesatraucas.

Raidījums gan norāda, ka sīva konkurence «Ceļu pārvaldes» sadarbību ar domi vēl pāris gadus neapdraud. 2010.gadā RD Satiksmes departaments atlasīja četras firmas, ar kurām noslēgts līgums par ceļu remontu un apkalpošanas darbiem. Līguma darbības termiņš – 5 gadi līdz pat 2015.gadam. Starp tām ir arī «Ceļu pārvalde» un tās meitas kompānija. Tām arī pienākas lauvas tiesa no visiem darbiem.

Tas nozīmē, ja kāda cita firma sniega izvešanu vai bedrīšu lāpīšanu varētu paveikt par zemāku cenu, domei vēl turpmākos 2 gadus jāpērk pakalpojumi tikai no šīm dažām firmām.

Šogad ielu, tiltu un pārvadu uzturēšanai dome piešķīrusi 9,8 miljonus latu. Pirms gada finansējums bija 9,2 miljoni. No tās «Ceļu pārvaldes» meitas kompānija – «CP Serviss» saņēma 4 815 918 Ls; «Ceļu pārvalde»1 548 823 Ls. Par tiltu stāvokli atbildīgā firma «Rīgas Tilti» pirms gada saņēma 1 685 152 Ls. «SIA Roadex», kur puse pastarpināti pieder ar Gunti Rāvi saistītām firmām, saņēma pasūtījumu 1 174 637 Ls apjomā.

Šo daudzu gadu līgumu RD noslēdza, kad Satiksmes departamentu vadīja Edgars Strods – Šlesera un tolaik arī Amerika partijas LPP/LC biedrs. Par padomnieku Eiropas naudas apgūšanas jautājumos pie Stroda uz brīdi strādāja arī Krišjānis Peters. Viņš departamenta vadību nesen pārņēma no saskaņieša Vadima Baraņņika. Neviens no viņiem piecgadīgo līgumu nav atcēlis. To negrasās arī jaunais direktors – Peters.

Konkrēts piemērs, kur Rīgas dome par darbiem maksāja dārgi bija nesenie remonti uz Vanšu tilta.

Tilta margu attīrīšanai no rūsas un krāsošanai pilsēta tērēja 100 tūkstošus latu.

Jāatgādina, ka līdzīgu ilgtermiņa vienošanos ar degvielas piegādātājiem «Nekā Personīga» atklāja «Rīgas Satiksmē». Izpētot raidījuma rīcībā nonākušās pavadzīmes žurnālisti secināja, ka pašvaldības uzņēmums pircis dārgāku degvielu nekā tā maksājusi pie citiem vairumtirgotājiem. Petera priekštecis Vadim Baraņņiks tolaik plātīja rokas bezspēcībā.

Komentāri (116)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu