ZRP un "Vienotība" turpinās programmu saskaņošanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zatlera reformu partijas (ZRP) un "Vienotības" eksperti šodien turpinās kopējo darbu pie programmu saskaņošanas.

Kā pastāstīja ZRP pārstāve Daiga Holma, ekspertu darbs šodien notiks trijos jautājumu blokos. Plkst.10.30 paredzētas diskusijas par izglītības un sociālajiem jautājumiem, plkst.11.30 - ekonomiku un finansēm, bet plkst.12 abu politisko spēku pārstāvji spriedīs par politisko reformu, tiesiskuma jautājumiem un drošības jomu.

Pirmā sanāksme par ekonomikas jautājumiem notika piektdien, bet brīvdienās ekspertu darba grupu tikšanās nav notikušas.

Piektdien žurnālistiem pēc ZRP un "Vienotības" tikšanās premjers Valdis Dombrovskis (V) paziņoja, ka eksperti darbu sākšot nekavējoties un turpinās līdz otrdienas vakaram, bet jau trešdien, 28.septembrī, ar saskaņotajiem dokumentiem dosies uz konsultācijām pie Valsts prezidenta Andra Bērziņa. Līdz tam laikam sarunas ar iespējamiem trešajiem koalīcijas partneriem netiks veiktas.

Dombrovskis norādīja, ka sarunu mērķis ir līdz otrdienas vakaram identificēt abu partiju kopīgos saskares punktus ekonomisko, tiesisko un humanitāro jautājumu blokos. Pēc šīm ekspertu sarunām varēšot ķerties gan pie jautājumiem par koalīcijas modeli, gan amatiem.

ZRP un "Vienotība" uzskatot, ka svarīgākās jomas, kurās prioritāri jāvienojas par kopīgu pozīciju, ir ekonomikas stabilizācijas un izaugsmes plāns, eiro ieviešana 2014.gadā, politiskā reforma, tostarp tiesiskuma stiprināšana, nodokļu politika, izglītības sistēmas reforma, nacionālās identitātes un saliedētas sabiedrības politika, valsts uzņēmumu pārvaldes modeļa reforma un industriālā politika.

Kā ziņots, kopš 18.septembra starp Saeimā iekļuvušajiem politiskajiem spēkiem notiek konsultācijas par koalīcijas veidošanu. Līdz šodienai jau notikuši vairāki sarunu raundi, un kā koalīcijas kodols iezīmējas ZRP un "Vienotība", kas plāno turpināt sarunas ar trešajiem iespējamiem partneriem - SC un nacionālo apvienību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu