Ēku būvniecībā arvien populārāki kļūst senie un dabas materiāli

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijā ēku būvniecībā arvien vairāk tiek lietotie senie un dabas materiāli, piemēram, kleķis un salmu ķīpa siltumizolācijai. Tie ar jaunāko tehnoloģiju palīdzību nodrošina ēkām ļoti augstu energoefektivitāti. To, kā vēsturiskās metodes tiek īstenotas šodien raidījumā «TE!» ceturtdien, 19. septembrī LTV 1 plkst. 21:15, skaidros Māris Olte. Viņš tiksies ar keramiķi Evaldu Vasilevski, kurš no kleķiem būvē māju netālu no Rāznas ezera. Sarunām pievienosies arī salmu māju lietpratējs Aleksandrs Ļubinskis.

Vēl LV jaunatklāšanas raidījumā «TE» redzēsim kā Gustavs Terzens un Marta Selecka savā leģendā par Staburagu pretstatīs pazudušo klints ainavu mūsdienām un sarunāsies ar jauno laiku Staburaga bērniem – dzejniecēm, rakstniecēm un dramaturģēm – māsām Rutkēvičām. Noslēgumā viņi pieteiks fotogrāfes Ivetas Vaivodes poētisko atbildi Timrota stāstam par Latgali.

Foto: Publicitātes foto

Jaunā galvaspilsētas inspektorīte Māra ar vilcienu dosies ziemeļu virzienā, lai nokļūtu romantiskajā Vecmīlgrāvī. Tur viņa skaidros, ar ko Rīgas Kuģu būvētava ir piesaistījusi kaimiņzemju ievērību, un apskatīs vienīgo baznīcu Latvijā, kas vienlaicīgi ir arī bāka.

Infrastruktūras bubulis Pauls Timrots nejaušā tūrista lomā iejutīsies Liepājā. Pilsētā viņš pārvietosies ar elektrovelosipēdu, testēs ēstuves un interesēsies par kaitbordu. Savā ciemošanās laikā pilsētā vēju viņam neizdevās atrast.

Foto: Publicitātes foto

«TE» veido VFS Films, Tūrisma Attīstības Valsts Aģentūra, LMT un Latvijas Televīzija, lai apzinātu un atspoguļotu vietējās vērtības un masveidā popularizētu vietējo tūristu ceļošanu visās gada sezonās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu