Streičs licis cerības uz Zatleru, taču tagad vīlies

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija/TVNET

Kinorežisors licis lielas cerības uz eksprezidenta un Zatlera Reformu partijas (ZRP) līdera Valda Zatlera spēju veikt demokrātisku apvērsumu Latvijā, taču režisors politiķī vīlies.

Streičs intervijā "Labrīt, Latvija" atzina, ka viņš vīlies jaunajā partijā, jo Zatlers nesaprot, ko nozīmē reformas.

"Ja būtu izsludinātas reformas, tad viņam [Zatleram] nebūtu tikai divdesmit procenti, bet sešdesmit procentu. Nezinu, vai viņš nobijās, viņam bija citi padomnieki. Ja cilvēks netic, neieklausās... Ja viņš Likteņdārzā uzstājas un aicina sapņot.. Kas viņš - dzejnieks? Mēs sapņojam sen, mīļais Zatler! Vajag darboties! Kā no daktera gaidīju rīcību, diagnozi valstij!" izteicās Streičs.

Vairāk iespēju kā Kārlim Ulmanim

Viņš atzina, ka ļoti cerējis uz Zatlera spēju mainīt situāciju valstī.

"Es ārkārtīgi cerēju uz Zatleru, tomēr dakteris. Viņš varēja veikt vairāk nekā Kārlis Ulmanis, viņš varēja taisīt tik tiešām īstu apvērsumu, ieviešot demokrātiju, nevis vienpersonisku diktatūru, bet tiešām demokrātiju, lai pie mums būtu demokrātiska vēlēšanu sistēma, mums patlaban ir šķietama demokrātija, ekonomisku interešu grupējumi, kas piesedzas ar partiju, paķerot līdzi sociāli aktīvas personības un maskē savus īstos mērķus," klāstīja Streičs.

Jāmaina vēlēšanu sistēma

Režisors kritizēja, ka ZRP nav reformu. Viņaprāt, Latvijā ir jāmaina vēlēšanu sistēma uz mažoritāru un jāievieš tautas vēlēts prezidents ar lielākām pilnvarām.

"Vajadzēja pilnīgu mobilizāciju izsludināt - vācam jaunus cilvēkus. Es kā prezidents Zatlers garantēju, ka šī ir tā komanda, ticiet, tā veiks reformas," pauda Streičs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu