"Vienotība" nepatīkami pārsteigta par ZRP un SC sarunām

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Vienotības" un Zatlera Reformu partijas (ZRP) veidotajā ekspertu grupā jaunās valdības deklarācijas izstrādei iesaistīsies arī apvienība "Saskaņas centrs" (SC). To otrdien pēc ZRP un SC tikšanās pastāstīja SC premjera amata kandidāts Nils Ušakovs. ""Vienotība" par šīm sarunām nebija informēta un ir pārsteigta, kādēļ paralēli tiek rīkota šāda tikšanās.

Kaut arī vēl šorīt pēc Zatera reformu partijas (ZRP) un "Vienotības" tikšanās abu politisko spēku pārstāvji informēja, ka tālāk uz sarunām ar citiem iespējamajiem koalīcijas partneriem dosies kopā, šo pēcpusdien notika ZRP sarunas ar apvienību "Saskaņas centrs" (SC), par kurām "Vienotība" neesot bijusi informēta.

""Vienotība" ir pārsteigta, kādēļ paralēli tiek rīkota šāda tikšanās. Tomēr "Vienotība" pieturēsies pie vienošanās, ka uz tālākām sarunām dosies kopā," sacīja "Vienotības" preses sekretāre Laila Timrota.

Pēc ZRP un SC tikšanās abu partiju pārstāvji paziņoja, ka vienojušies veidot ekspertu darba grupas, kas pētītu abu politisko spēku sadarbības iespējas dažādos jautājumu blokos: ekonomikas un finanšu; tiesiskuma, politiskās reformas un drošības; sociālajā, izglītības un kultūras.

Par šādu ekspertu darba grupu veidošanu tika paziņots arī pēc šī rīta ZRP un "Vienotības" tikšanās. Trešā iespējamā koalīcijas partnera pārstāvji šajās ekspertu darba grupas pagaidām netikšot piesaistīti, norādīja premjers Valdis Dombrovskis (V). "Sākumā ekspertu grupas būs tikai divu partiju pārstāvji, bet pēc tam arī trešie," piebilda politiķis.

ZRP līderis Valdis Zatlers gan skaidroja, ka šī tikšanās bijusi, lai runātu par dažādiem jautājumiem, par kuriem radušās domstarpības. Tāpat šāda ekspertu sadarbības grupa tikšot veidota arī ar vēl vienu iespējamo partneri koalīcijā - nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK).

Zatlers norādīja, ka šorīt paustais par trīspusējām sarunām neizslēdzot šodienas tikšanos divatā ar SC un ka viņš to neuzskatot par rīkošanos "Vienotībai" aiz muguras.

ZRP premjera amata kandidāts Edmunds Sprūdžs informēja, ka ekonomikas un finanšu ekspertu darba grupā no ZRP tiks deleģēts Sprūdžs, tiesiskuma jautājumu grupā - Sandra Sondore-Kukule, bet humanitārajā blokā - Roberts Ķīlis.

Kā ziņots, ZRP un "Vienotība", kuras jau pamazām veido jaunās koalīcijas kodolu, trešdien, 21.septembrī, kopā dosies uz sarunām gan ar nacionālo apvienību, gan ar SC. ZRP un "Vienotības" tikšanās ar nacionālo apvienību paredzēta plkst.9, bet ar SC - plkst.11. Šīs trīspusējās sarunas notiks Saeimā, Viesu zālē. Pēc tam piektdien, 23.septembrī, plkst.13 plānota ZRP un "Vienotības" divpusējā tikšanās.

Šorīt notika ZRP un "Vienotības" otrā sarunu kārta, pēc kuras žurnālistiem tika norādīts, ka uz sarunām ar iespējamiem trešajiem partneriem abas partijas dosies kopā.

Abu partiju pārstāvji apgalvoja, ka patlaban pret iespējamajiem trešajiem partneriem koalīcijā - SC un VL-TB/LNNK - izturoties vienlīdzīgi, pagaidām nevienam priekšroka netiekot dota un runāts tikšot ar abiem. Tāpat tika apgalvots, ka joprojām sarunas esot tikai par programmatiskajiem uzstādījumiem, bet par pārraugāmo jomu un amatu sadali vēl runāts neesot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu