Pasākumu «Lauki ienāk pilsētā» Rīgā apmeklējuši ap 30 000 cilvēku (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien Rīgā notikušo pasākumu «Lauki ienāk pilsētā» apmeklējuši aptuveni 30 000 cilvēku, savā tvitera kontā raksta Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Rīgas domes priekšsēdētājs mikroblogošanas vietnē vērtē, ka pasākums izdevies lielisks un piedzīvotie sastrēgumi ir adekvāta cena par šiem svētkiem.

Viens no šī pasākuma rīkotājiem ir nodibinājums «Fonds Latvijas lauksaimniecības attīstībai», un tā valdes valdes priekšsēdētājs Rihards Krastiņš atzina, ka šāda veida pasākums ticis rīkots pirmo reizi Baltijā un Eiropā. Lielā apmeklētāju interese liecina, ka šāds pasākums ir vajadzīgs, sevišķi bērniem un jauniešiem. Pasākumu apmeklēja ļoti daudz ģimeņu ar bērniem, kas ar lielu sajūsmu iesaistījās, veidojās pat rindas, lai bērni varētu apskatīt lauksaimniecības tehniku.

Krastiņš atzina, ka mūslaikos galvenais ir jauniešos un arī sabiedrībā kopumā veicināt izpratni par lauksaimniecības produkciju. Padomju laikos bija kolhozi, jauniešiem bija pienākums iesaistīties to darbā, taču pēc neatkarības atgūšanas jauniešiem nav pienākuma iesaistīties šādos darbos, daudziem arī vairs nav iespēju aizbraukt uz laukiem pie radiniekiem, tādējādi ir jāmeklē iespējas radīt izpratni par lauksaimniecības produkciju, ideju rīkot lauku «ienākšanu» pilsētā skaidroja Krastiņš.

Viņš uzsvēra, ka mūsdienās darba tirgū lauksaimniecībā ir nepieciešami gudri, kvalificēti darbinieki, jo jāstrādā ar augstākā līmeņa tehnoloģijām, modernām lauksaimniecības mašīnām. Lauksaimniecība ir eksportspējīga nozare, kas var daudz dot kopējā tautsaimniecībā, un tas ir cilvēkiem jāparāda. Jādomā par iespēju noturēt jauniešus strādāt Latvijā, savā zemē, atzina pasākuma rīkotājs.

Vaicāts, vai šāds pasākums varētu notikt arī nākamgad, Krastiņš atzina, ka patlaban visi ir ļoti lielā sajūsmā par īstenoto, dzirdēts daudz labu apmeklētāju atsauksmju, taču, pirms pieņemt lēmumu par šāda pasākuma rīkošanu arī nākamgad, ir jāizvērtē visi plusi un mīnusi.

Šis pasākums tika gatavots 11 mēnešus, atzīmēja Krastiņš.

Šodien turpinās teritorijas novākšana. Plkst.9 braukšanai tika atvērta Krasta iela.

Kā ziņots, vakar Rīgā noritējušā pasākuma «Lauki ienāk pilsētā» iecere ir satuvināt lauciniekus un pilsētu iedzīvotājus. Pasākumu apmeklēja gan rīdzinieki, gan ārzemju viesi, kuri varēja iepazīt dzīvi laukos, iesaistīties dažādos darbos un atrakcijās, apgūt jaunas prasmes.

Pasākumā piedalījās vairāk nekā 1500 dalībnieku, kas interesentiem stāstīja par lauku dzīves ikdienu un aicināja meklēt iespējas strādāt laukos.

Līdzīgi pasākumi šā gada vasarā jau notikuši Liepājā, Daugavpilī, Valmierā un Jelgavā, savukārt pasākums Rīgā ir projekta kulminācija.

Projektu rīko Zemkopības ministrija, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, «Fonds Latvijas lauksaimniecības attīstībai», biedrības «Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome» un «Zemnieku saeima». Pasākuma kopējās izmaksas ir 200 000 eiro jeb 140 000 latu, no kurām 50% ir Eiropas Komisijas finansiālais atbalsts.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu