Visvairāk plusu saņēmuši Urbanovičs, Dombrovskis, Zatlers

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vispopulārākais 11.Saeimas deputāts būs "Saskaņas centra" līderis Jānis Urbanovičs, par kuru ir ievilkti 49 949 plusiņi, bet svītrots viņš ticis 2571 reizi, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie rezultāti. Savukārt Štokenbergs, Kristovskis, Ēlerte un Jurševska nav iekļuvuši Saeimā, pateicoties vēlētāju svītrojumiem.

Dombrovskis - otrajā vietā

Otrs populārākais ir premjers Valdis Dombrovskis (V), kurš ir saņēmis 45 229 plusus un tikai 763 mīnusus.

Viņiem seko eksprezidents un Zatlera reformu partijas dibinātājs Valdis Zatlers, kurš Vidzemes vēlēšanu apgabalā saņēmis 37 235 plusus un 1147 mīnusus.

Plusus nopelnījis arī Dzintars

Ceturtajā vietā ierindojas Raivis Dzintars (VL-TB/LNNK) ar 27 085 plusiem un 662 svītrojumiem.

Piekto vietu šajā sarakstā ieņem "Saskaņas centra" Saeimas deputāts Andrejs Klementjevs ar 26 094 plusiem un 1554 svītrojumiem.

Svītrojumi ministrus atstāj aiz borta

Jau vēstīts, ka svītrojumu dēļ Saeimā Zemgales vēlēšanu apgabalā no "Vienotības" saraksta nav ievēlēts tā līderis Aigars Štokenbergs. Savukārt no Rīgas vēlēšanu apgabala svītrojumu dēļ Saeimā nav iekļuvis ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis. Saeimā nav iekļuvusi arī kultūras ministre Sarmīte Ēlerte un labklājības ministre Ilona Jurševska.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu