Visbiežāk sievietēm pirmie bērni dzimst no 21 līdz 25 gadiem (50)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr

Uz TVNET Sievietēm uzdoto jautājumu - cik gados tu dzemdēji savu pirmo bērniņu - visvairāk norādīja vecumu no 21 līdz 25 gadiem.

Pārsvarā pirmais bērniņš piedzimis ir vecumā no 21 līdz 25 gadiem, to atzīmējuši ir 1717 cilvēku. 26 līdz 30 gadu vecumā pirmo bērniņu laidušas pasaulē ir 967 aptaujātās TVNET lasītājas.

709 aptaujātās nav vēl dzemdējušas, bet mēs nezinām respondenšu vecumu, tāpēc grūti spriest par kopainu.

409 dalībnieces savu pirmdzimto sagaidīja 19 un 20 gados, bet 343 sievietes savu bērnu plānoja 31 - 35 gadu vecumā.

Agrāk par 16 gadiem savu pirmo bērnu dzemdējušas ir trīsdesmit divas aptaujas dalībnieces.

Aptaujā lasītājas dalījās arī savos komentāros par šo jautājumu, lūk, daži no tiem:

Samanta: «Ja man jāatbild, tad manās vēlmēs viņš piedzima apmēram gadus 3 atpakaļ, bet reāli viņš tiek «atlikts», jo finansiālais stāvoklis ģimenē neatļauj... Un man drīz jau būs 30, ļoti gribējās mazo līdz tiem 30, jo satikts īstais cilvēks, bet diemžēl šis sapnis nav realizējams un, ko vissmagāk apzināties, - es neredzu to gaišāko nākotni, kad varēs :( Šādos apstākļos neredzu iespēju radīt bērnu, jo man nav pārliecības par to labāko rītdienu. Katram sava dzīve, nevajag uzbāzties ar padomiem. Bērni atnāk, kad ir laiks, acīmredzot mans vēl nav pienācis. Šobrīd es vienkārši cenšos dzīvot un nepārtraukti meklēt iespējas, lai reiz pienāk diena, kad arī mūsu ģimenē dipina mazas pēdiņas. Ne jau brendi mani uztrauc, bet ka mazajam nebūs ko ēst un kur dzīvot.»

Formulācija: «Atzīmēju pirmo no saviem pieciem ;) Visi sveiki, veseli, laimīgi un pārtikuši. Nesūdzos nemaz.»

ģimene ar bērnu: «blaaablaablaaa... tikai atrunas sava ego stiprināšanai. Bērnam nav svarīgi, kādos «brendos» vizināsi un ģērbsi, tas ir svarīgs tev, māmiņ! Bērns neizmaksā nemaz tiiik milzīgi daudz, ja kas, protams, ja gribi pašu pašu dārgāko (kas automātiski nenozīmē pašu labāko), tad naudiņu vajag un daudz jo daudz. Bērns paver cita veida domāšanu, ja jums tagad švakai ar iztikšanu, tas nenozīmē, ka tāpat būs, kad piedzims bēbis, mums līdz ar bēbja ienākšanu strauji palielinājās labklājība, radās jaunas perspektīvas, ko veiksmīgi izmantojam. Tā ka uz priekšu!»

minka: «Kara laikā arī dzima bērni. Mana mamma piedzima 1941. gadā 4 bērnu ģimenē. Atrunas var atrast vienmēr. Un bērnus es gribēju pašu bērnu pēc. Visus 3 ļoti gribēju un gaidīju. Pirmais bija 23 gados, otrais 25 un trešais 29. Neskatījos, kas man ir, kas nav. Gribu bērnu, un man viņš ir. Pēc tam problēmas pašas atrisinās.»

Komentāri (50)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu