Deputātu kandidāti uzrāda fiktīvus naudas uzkrājumus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no LTV sižeta

Pirms iepriekšējām Saeimas vēlēšanām deputātu kandidāti uzrādījuši fiktīvus skaidras naudas uzkrājumus gandrīz 300 tūkstošu latu apmērā, svētdien vēstī Latvijas Televīzijas raidījums "de facto". Šīs ziņas raidījumam apstiprināja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu kontroles pārvaldes direktore Ināra Pētersone, sakot, ka, pārbaudot kandidātu sniegtās ziņas deklarācijā, netika gūti pierādījumi naudas esamībai.

Pārbaudot kandidātu sniegtās ziņas, VID konstatējis vairākus pārkāpumus. Toreiz 45 kandidāti bija norādījuši saimniecisko darbību, kas neatspoguļojās VID datubāzē, 14 personas nebija norādījušas nekādus ienākumus, bet 118 kandidātiem izdevumi izrādījās lielāki par ienākumiem. Pārbaužu gaitā daudz kas izrādījās kandidātu neuzmanības kļūda vai nezināšana, tomēr bijuši arī nopietni pārkāpumi, tostarp diviem kandidātiem papildus aprēķināti nodokļi 95 tūkstošu latu apmērā.

Raidījums gan norāda, ka vēl 13 pārbaudes lietas par pērno gadu nav pabeigtas, līdz ar to, iespējams, šie skaitļi būs lielāki. Turklāt VID deputātu kandidātu deklarāciju pārbaudi sola veikt arī šogad.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu