Ušakovs plāno doties uz Berlīni smelties zināšanas ēku siltināšanā (112)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Septembra sākumā Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) plāno doties darba vizītē uz Berlīni, lai papildinātu savas zināšanas energoefektivitātes un ēku siltināšanas jautājumos.

Vizīte paredzēta no 4.septembra līdz 6.septembrim, un tās laikā Rīgas mērs iecerējis tikties ar Berlīnes birģermeistaru Klausu Voveraitu. Plānots, ka vizītes izdevumus pilnā apmērā segs pašvaldība.

Uz Berlīni Ušakovu uzaicinājis Voveraits. Tā kā padomju laikos Austrumvācijā tika būvētas tādas pašas daudzdzīvokļu mājas kā Rīgā, arī Berlīnei ir nācies risināt problēmas, kas saistītas ar šo namu siltināšanu un energoefektivitāti. Iegūtā pieredze varētu būt izmantojama arī Rīgā.

Lemjot par Ušakova komandējumu Berlīnē, Rīgas domes deputāte Baiba Brigmane (V) pauda bažas par to, ka domniekiem vēlāk īsti nebūs iespēju uzzināt, ko jaunu Ušakovs komandējumā iemācījies, kādu pieredzi guvis.

Deputāte Sarmīte Ēlerte (V) norādīja, ka, apzinoties nenosiltināto māju problemātiku galvaspilsētā, šāda vizīte būtu visnotaļ atbalstāma, taču vienlaikus viņa vēlējās uzzināt, vai var gadīties, ka gala rezultātā komandējums neatstāj nekādu pozitīvu ietekmi uz situāciju ar Rīgas namiem. Uz šo jautājumu Ēlerte saņēma atbildi, ka pagaidām vēl nav iespējams spriest, ar kādiem rezultātiem vizīte noslēgsies.

Finanšu un administrācijas lietu komitejā ziņo, iepriekš bija paredzēts, ka Ušakovs septembrī dosies komandējumā uz Nanti Francijā, lai apmeklētu Pasaules mēru samitu par klimata izmaiņām, taču plāni mainījās.

Pagaidām vēl neesot zināms, kurš Ušakovam dosies līdzi uz Berlīni. Iespējams, tas būs kāds no viņa padomniekiem.

Komentāri (112)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu