Partijas sākušas izvietot priekšvēlēšanu vides reklāmas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tuvojoties Saeimas vēlēšanām, politiskie spēki sākuši izvietot vides reklāmas, novēroja aģentūra LETA. Tā šonedēļ Rīgas ielās stendos parādījusies Zatlera reformu partijas (ZRP) reklāma, kurā kritizēta Valsts prezidenta ievēlēšanas sistēma un solīti zemāki nodokļi darbaspēkam. Partijas reklāmu jau iepriekš sāka pārraidīt radiostacijas.

ZRP pārstāve Daiga Holma pastāstīja, ka reklāmas kampaņa vēl esot plānošanas stadijā. Viņa gan atzina, ka Rīgā varētu parādīties vairāki lielie plakāti.

Aculiecinieki novērojuši, ka uz Ādažu ekspreša autobusiem ir apvienības "Saskaņas centrs" (SC) reklāmas, kurās tiek solīts pārtraukt celt nodokļus.

SC premjera amata kandidāta Rīgas mēra Nila Ušakova preses sekretāre Anna Kononova pastāstīja, ka galvaspilsētā varētu tikt izvietoti vairāki liela izmēra plakāti, no tiem viens pie Centrālās stacijas. Reklāmas iecerētas arī uz sabiedriskā transporta, radio un televīzijā.

Apvienība "Vienotība", kas reklamēties televīzijā sāka jau pirms referenduma par Saeimas atlaišanu, lielāka formāta vides reklāmas iecerējusi izvietot no nākamās nedēļas. Šonedēļ paredzēts sākt plašāku kampaņu elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos un internetā, aģentūrai LETA pastāstīja "Vienotības" kampaņas vadītājs Edgars Jaunups.

Tāpat "Vienotība" jau realizē pasākumus savā birojā Vecrīgā, izdod avīzi un bukletus, plānoti daži pasākumi reģionos. Lielāki reklāmas pasākumi, kādi bija pērn, neesot paredzēti.

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) nekādus plašus un dārgus pasākumus līdzekļu trūkuma dēļ nav plānojusi, aģentūrai LETA pastāstīja VL-TB/LNNK valdes loceklis Imants Parādnieks.

"Mums būs avīzes, bukleti, brauksim pie cilvēkiem, darbosimies internetā, piedalīsimies bezmaksas diskusijās. Varbūt pašās pēdējās dienās pirms vēlēšanām būs neliela reklāma radio," norādīja Parādnieks. Viņš gan atzina, ka kāds lielformāta plakāts varētu tikt izvietots, piemēram, pie Jelgavas apvedceļa.

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) līdz šim lielākās reklāmas izvietojusi avīzēs. ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis iepriekš atzina, ka tādi vērienīgi pasākumu kā pērn uz šīm vēlēšanām diez vai būšot.

Šlesera reformu partijas LPP/LC preses sekretārs Ģirts Dripe atzina, ka šogad tādu uzmanību piesaistošu partijas līdera Aināra Šlesera lielformāta plakātu nebūšot. Galvenā reklamēšanās būšot radio un televīzijā, kas vērojama jau tagad.

11.Saeimas vēlēšanas notiks pēc nepilnām trijām nedēļām, 17.septembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu