Vīrieti ASV lidostā pieķer ar botās paslēptu urānu (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikas Savienotajās Valstīs Ņujorkas Džona Kenedija lidostā arestēts kāds Sjerraleones pilsonis, pie kura botās atrasts paslēpts urāns, raksta newsru.com.

Varas iestādes noskaidrojušas, ka vīrietis urānu vēlējās pārdot Irānā. Viņa kurpju zolēs atrasti urāna koncentrāta paraugi, savukārt zibatmiņā bijis sagatavots pārdošanas līgums, kurā viņš apņemas piegādāt kopumā 1000 tonnas urāna, vēsta «Reuters».

33 gadus vecais Patriks Kempbels tika arestēts 21 augustā.

Saskaņā ar izmeklētāju sniegto informāciju, 2012. gada maijā Kempbels atsaucās reklāmas sludinājumam vietnē alibaba.com, kur kāds amerikāņu brokeris, it kā pārstāvot ieinteresētas personas Irānā, pauda gatavību iegādāties lielu daudzumu urāna. Patiesībā šo sludinājumu ar nodomu bija publicējušas ASV izlūkošanas aģentūras.

Abām pusēm sazinoties, Kembels ar šķietamo pircēju vienojās par preces paraugu piegādāšanu uz Amerikas Savienotajām Valstīm, lai pierādītu tās kvalitāti. Mediji neatklāj, no kādiem avotiem Kembels grasījās iegūt lielo urāna daudzumu.

Kempbelam draud līdz 20 gadus ilgs cietumsods, kā arī soda nauda miljons dolāru apmērā.

ASV, kā arī virkne citu Rietumvalstu, Irānu tur aizdomās mēģinājumā miermīlīgas kodolenerģijas programmas aizsegā attīstīt kodolieročus. Teherāna to noliedz, uzsverot, ka kodolprogramma paredzēta tikai elektrības ražošanas mērķiem.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu