Bērziņš: pilnīgi visās sfērās ir daudz risināmu jautājumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts prezidentam Andrim Bērziņam mēneša laikā vien izdevies secināt, ka pilnīgi visās sfērās Latvijā ir daudz jautājumu, kas jārisina. Intervijā Latvijas Radio otrdien, atbildot uz jautājumu, kā pats vērtē savu pirmā mēneša veikumu, prezidents atzina - pašam novērtēt savu darbu ir ļoti grūti un mēnesis nav ilgs laiks.

Tomēr viņš ir saņēmis daudz informācijas un ļoti augusi viņa pieredze.

"Diemžēl jāsaka, ka neko tādu ļoti pozitīvu man nav izdevies atklāt. Drīzāk secināt, ka visās sfērās mums ir pietiekami daudz jautājumu, kas būtu jārisina. Visās," uzsvēra Bērziņš.

Jāsāk arī KNAB vadītāja meklēšana

Jauna Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja meklēšanas process ir jāsāk, lai tas neievilktos ļoti ilgi, atzina Valsts prezidents.

Viņš intervijā atkārtoti uzsvēra, ka piekrīt valdībai, ka šis process ir jāsāk, lai gan tas nebeigsies ne šīs Saeimas, ne valdības laikā un pašreizējais parlaments par kandidātiem noteikti nelems.

"Lai to neievilktu ļoti ilgi, tāpēc valdība ir nolēmusi sākt šo procesu, un man šķiet, ka tas ir jādara, jo šai ļoti būtiskai iestādei tomēr vadītājs ir nepieciešams. Man šķiet, ka par to nevienam un arī nevienai politiskai partijai nav šaubu, ka te vajadzīgs ir vadītājs," norādīja Bērziņš.

Atbildot uz jautājumu par izskanējušo informāciju saistībā ar jaunām kratīšanām tā dēvētajā oligarhu lietām, prezidents vien norādīja, ka viņa rīcībā šādas informācijas neesot.

Jau vēstīts, ka valdība otrdien lems par atklāta konkursa izsludināšanu uz vakanto KNAB vadītāja amatu, liecina valdības sēdes darba kārtība. Tāpat ministri plāno lemt par KNAB priekšnieka amata pretendentu vērtēšanas komisiju. Ar šo lēmumu saistītie dokumenti publiski pagaidām nav pieejami.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu