Saeimas deputāta uzņēmums pieķerts elektrības zagšanā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

"Saskaņas centra" (SC) Saeimas deputāta Igora Meļņikova ģimenes uzņēmums pieķerts elektrības zagšanā, vēsta portāls "Pietiek.com", atsaucoties uz tā rīcībā esošo "Latvenergo" meitasuzņēmuma "Sadales tīkls" sastādīto un apstiprināto aktu.

Zog elektrību

"Skaitītāja Nr. 45715842 esošās plombas ir nospiestas ar paštaisītu matricu, redzamas mehāniskas iejaukšanās pēdas tika konstatētas. Skaitītājā ir veiktas izmaiņas tā konstrukcijā. Skaitītājā ir iebūvēta ar gaismu vadāma ierīce, ar kuras palīdzību var atslēgt elektroenerģijas patēriņa uzskaiti „B” un „C” fāzēs," teikts sastādītajā aktā par pārkāpumiem, kas konstatēti SIA "Karavīrs" objektā - birojā Rīgā, Baltajā ielā 5a.

"Tas nav mans skaitītājs!" – tā, jautāts par šo aktu un tajā atspoguļotajiem faktiem, sākotnēji portālam apgalvoja SC Saeimas deputāts, kurš kandidē arī uz vietu 11. Saeimā.

Tomēr portāls izpētījis, ka vienīgā SIA "Karavīrs" īpašniece ir 1946. gadā dzimusī Ņina Tjurina, bet vienīgā valdes locekle – 1969. gadā dzimusī Tamāra Meļņikova. Ņina Tjurina deputāta Meļņikova amatpersonas deklarācijā uzrādīta kā viņa māte, bet Tamāra Meļņikova – kā dzīvesbiedre.

Savukārt "Latvenergo" datu bāzes izdrukā kā vienīgā kontaktpersona saistībā ar minēto objektu ir norādīts tieši deputāts Meļņikovs.

Kļūda skaitītājā

Kad Meļņikovs tika iepazīstināts ar portāla rīcībā esošajiem faktiem, viņš vairs neapgalvoja, ka „tas nav mans skaitītājs”. Tā vietā deputāts izvirzīja versiju, ka „tur nav nekāda zagšana. Tur ir kļūda skaitītājā. Mēs uzrakstījām sūdzību "Latvenergo". Es nezinu, kā šī kļūda gadījās."

Ne "Latvenergo", ne "Sadales tīkls" individuālu klientu pārkāpumus nekomentē, taču neoficiāli portālam tika apstiprināts – pārkāpums ir konstatēts, akts ir sastādīts, tagad klientam atliek nokārtot saistības vai arī doties uz tiesu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu