Zatlers sola, ka partijai šaubīgu ziedojumu nebūs

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Informācija par visiem Zatlera Reformu partijas (ZRP) ziedotājiem būšot publiski pieejama un par katru ziedojumu ZRP sniegs atskaiti Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), sestdien ZRP kongresā diskusijas laikā par partijas izaugsmi sacīja ZRP līderis Valdis Zalters.

Viņš norādīja, ka līdz ar to sabiedrībā tiks kliedētās bažas par to, ka partijai varētu būt kādi ziedojumi, par kuru izcelsmi nav nekādas informācijas.

Savukārt ZRP pārstāvis Pāvils Jurjāns sacīja, ka sabiedrībai nepieciešams saredzēt to saikni, kas veidojas starp partijas finansēšanu un tās darbību - sabiedrībai nepieciešams zināt, kā tiek iztērēti līdzekļi, kas ziedoti partijas darbībai.

Ziedotāji partiju nevarēšot ietekmēt

Tāpat Jurjāns norādīja, ka partijas ziedotājiem nebūs iespējas ietekmēt partijas idejas un darbus, kā arī ZRP turpinās nepieņemt ziedojumus no cilvēkie ar sliktu reputāciju. Jurjāns sacīja, ka partija līdz šim ir vairākas reizes atteikusies pieņemt ziedojumus no personām, kuriem ir apšaubāma reputācija.

Diskusijā par partijas izaugsmi tika pārspriesti arī veidi, kā iegūt pēc iespējas lielāku vēlētāju atbalstu. Vairāki partijas biedri norādīja, ka ZRP popularizēšanai jāizmanto modernās tehnoloģijas - datori, internets.

Arī partijas biedrs Juris Jurkovskis atzina, ka ar moderno tehnoloģiju palīdzību varētu vairāk popularizēt ZRP vārdu un paustās idejas, tomēr viņš norādīja, ka ir liela sabiedrības daļa, it sevišķi lauku reģionos, kuros daudzi modernās tehnoloģijas nelietojot.

Saprot, ka vajadzīga popularitāte

Tāpat Jurkovskis norādīja, ka pašiem ZRP biedriem nepieciešams ieguldīt daudz darba, lai popularizētu partiju. "Nepieciešams iet tautās, stāstīt cilvēkiem kāpēc par mums vajadzētu balsot," sacīja Jurkovskis. Viņš norādīja, ka ZRP vārda popularizēšanai varētu izmantot dažādus pasākumus, kuros pulcējas liels skaits cilvēku.

Jurkovskis arī atgādināja, ka ZRP nepieciešams popularizēt ne tikai latviski runājošo, bet arī krieviski runājušo vidū.

Sestdien notiekošajā kongresā ZRP valdē tika ievēlēti četri ZRP reģionu pārstāvji. Tāpat kongresā tiks pārrunāta partijas programma un prinncipi kā tiks izvirzīti deputātu kandidāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu