Zviedrijas Pirātu partija ziņo par IT ministres autortiesību pārkāpumiem (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedrijas Pirātu partija, atzīmējot failu apmaiņas vietnes «Pirate Bay» izveidošanas desmito gadadienu, ziņojusi policijai par autortiesību pārkāpšanu, kuru pieļāvusi IT un sakaru ministre Anna Karīna Hate.

«Ja pat Zviedrijas IT ministre neievēro interneta autortiesību likumu, nenāktos sagaidīt, ka ierindas interneta lietotāji tiks pārliecināti ievērot šādu novecojuši likumu,» teikts paziņojumā, kuru izplatījis Pirātu partijas pārstāvis tieslietu politikas jautājumos Torbjērns Vesters.

Ziņojumu par ministri 2006.gadā dibinātā Pirātu partija iesniegusi, atzīmējot desmito gadadienu kopš izveidota populārā failu apmaiņas vietne «Pirate Bay», kuras dibinātājus 2009.gadā notiesāja par autortiesību pārkāpšanu.

Partija ziņojusi policijai par vairākiem ar autortiesībām aizsargātiem attēliem, kas aplūkojami Hates kontā attēlu un videoierakstu apmaiņas vietnē «Instagram». Tostarp ministre publicējusi attēlus no komiksa «Calvin and Hobbes», kā arī attēlus no filmām «Lord of the Rings» («Gredzenu pavēlnieks») un «Monty Python and the Holy Grail» («Montī Paitons un Svētais Grāls»).

Vesters norādījis, ka sūdzība par ministri iesniegta, lai nodemonstrētu, cik novecojušas ir spēkā esošās autortiesību aizsardzības normas.

«Ikviens nepārtraukti pārkāpj autortiesības. Ļaudis savstarpēji dalās ar kultūru un zināšanām. Mēs to esam darījuši visā vēstures gaitā, un jaunās tehnoloģijas mums sniegušas fantastiskas iespējas,» uzsvēris Pirātu partijas pārstāvis. «Taču daudzas no jaunajām iespējām ir nelikumīgas. Tam jāmainās. Ir absurdi, ka pusmiljonam zviedru draud cietums novecojušu likumu dēļ.»

Pati ministre atteikusies komentēt ziņas par sūdzības iesniegšanu.

«Mēs esam pamanījuši, ka Jūs par to rakstāt, taču mums nav turpmāku komentāru,» interneta ziņu vietnei «Nyheter24» paziņoja Hates pārstāvis.

Kā atzinis Vesters, viņš lolo maz cerību, ka policija ierosinās lietu pret ministri.

«Kad runājam par tiešsaistes noziegumiem, daži cilvēki ir vienlīdzīgāki par citiem. Uzņēmumiem ar lieliem resursiem un ietekmīgiem politiķiem patiesībā nav par ko bīties, kamēr policija tajā pašā laikā medī jauniešus, kas apmainās ar failiem,» norādīja «pirātu» pārstāvis.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu