Premjers: konsolidācija varētu būt mazāka, nekā prognozēts

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Nepieciešamais nākamā gada valsts budžeta apjoms varētu būt mazāks nekā līdz šim publiski izskanējušais un prognozētais, šodien pēc koalīcijas tikšanās žurnālistiem atzina premjers Valdis Dombrovskis (V).

Līdzšinējās Finanšu ministrijas aplēses liecināja, ka 2012.gada budžetu būs jākonsolidē par 100-110 miljoniem latu, un, kā pēc partiju tikšanās norādīja premjers, šā gada budžeta izpildes tendences ir pozitīvas, nodokļu ieņēmumu plāns tiek pārsniegts, ekonomika aug, tāpēc konsolidācijas apjoms varētu būt mazāks, nekā līdz šim prognozētais.

Dombrovskis uzsvēra, ka precīzāks nākamā gada budžeta konsolidācijas apjoms gan tiks noteikts tikai pēc pirmā pusgada iekšzemes kopprodukta datu saņemšanas un deviņu mēnešu valsts budžeta izpildes rādītāju analīzes.

Koalīcijas tikšanās laikā arī panākta vienošanās par jauno nākamā gada budžeta sagatavošanas grafiku.

Jau ziņots, ka Finanšu ministrijas piedāvātais laika grafiks nākamā gada valsts budžeta sagatavošanai paredz budžeta iesniegšanu Saeimā 6.decembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu