Par pensiju indeksāciju plānots spriest atkal nākamnedēļ

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pie diskusijām par pensiju indeksāciju plānots atgriezties nākamnedēļ, kad šo jautājumu paredzēts izskatīt Saeimas komisijā, pastāstīja Labklājības ministrijas (LM) pārstāve Marika Kupče. Pie diskusijām par pensiju indeksāciju plānots atgriezties nākamnedēļ, kad šo jautājumu paredzēts izskatīt Saeimas komisijā.

Jau ziņojām ka, tuvojoties Saeimas ārkārtas vēlēšanām, politiķi ir sākuši aktīvi diskutēt par nepieciešamību indeksēt mazās pensijas, saņemot pārmetumus populismā.

Saeima 14.jūlijā nodeva izskatīšanai komisijās Sociālo un darba lietu komisijas iesniegtos grozījumus likumā "Par valsts pensijām", kas paredz atsākt indeksēt valsts pensijas, kuru apmērs nepārsniedz 165 latus mēnesī.

Iepriekš LM informēja, kā šogad trīs mēnešos nepieciešami 7,5 miljoni latu un 34,1 miljons latu 2012.gadā, indeksējot pensijas līdz 165 latiem, savukārt, indeksējot pensijas līdz 135 latiem, kā to piedāvā LM, būtu nepieciešami 3 miljoni latu un nākamgad vēl 13,6 miljoni latu.

Līdzekļus, kas nepieciešami pensiju indeksācijai, šogad varētu iegūt no nodarbinātības speciālā budžeta uzkrājuma, kas šogad izveidojies, jo samazinājies reģistrēto bezdarbnieku skaits, to cilvēku skaits, kuri ir tiesīgi saņemt bezdarbnieka pabalstu, kā arī pabalsta apmērs. Jautājumu par līdzekļiem, kas nepieciešami pensiju indeksācijai nākamajos gados, LM vēl nevarēja komentēt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu