DP sāk kriminālprocesu par Rubika teikto par 1949.gada represijām (42)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Drošības policija (DP) sākusi kriminālprocesu par Latvijas Sociālistiskās partijas (LSP) līdera, eiroparlamentārieša Alfrēda Rubika izteikumiem, kuri saistīti ar 1949.gada represijām.

«Latvijas Avīze» iepriekš rakstīja, ka 1.maijā LSP Grīziņkalnā rīkoja mītiņu, kas ieguva plašu rezonansi Latvijas plašsaziņas līdzekļos. Kopā ar vairākiem mītiņa dalībniekiem «LNT» ziņu sižetā tika intervēts Rubiks, sakot: «Tās represijas, kas bija 1949.gadā, nevar vērtēt viennozīmīgi. Tur daudzi tika represēti pēc nopelniem, jo tie bija tie, kas sadarbojās ar fašistiem.»

Arī uzrunā sociālistu tradicionālajā 1.maija mītiņā viņš noliedza okupācijas faktu - Latvijas pievienošana PSRS, viņaprāt, bijusi tikpat brīvprātīga kā iestāšanās Eiropas Savienībā.

Savukārt partija «Par dzimto valodu» uzskata, ka Rubika izteikumos nav nekas nosodāms.

Partijas priekšsēdētājs Vladimirs Lindermans medijiem izsūtītajā paziņojumā norādījis, ka katram Latvijas iedzīvotājam ir tiesības paust savu skatījumu uz Latvijas vēsturi. «Par dzimto valodu» arī uzskata, ka sāktais kriminālprocess pret Rubiku ir politiska vajāšana.

Tāpēc, lai pierādītu, ka katram iedzīvotājam ir tiesības paust savu nostāju, partija sociālajos tīklos ir ielikusi ierakstus, kur tādus pašus vārdus pauž vairāk nekā desmit citu cilvēku.

Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu