Jaunajai Saeimai būs grūti strādāt

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jaunā Saeima, kuras deputātus tauta ievēlēs septembrī gaidāmajās ārkārtas parlamenta vēlēšanās, būs sarežģītāka nekā līdzšinējais Saeimas sasaukums. Tā sarunā ar portālu TVNET teica kādreizējais Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP).

Viņš sacīja, ka pēc vēlēšanām jaunajā parlamentā varētu darboties pieci politiskie spēki - Zatlera reformu partija, "Saskaņas centrs", Zaļo un zemnieku savienība, "Vienotība", kā arī nacionālā apvienība.

Spēku samēru vēl neprognozē

Patlaban esot ļoti grūti prognozēt, cik daudz mandātu katra partija iegūs. Tas atkarīgs no daudziem apstākļiem. Taču jau tagad skaidrs, ka Saeimas sastāvs būs sarežģītāks.

"Politikā ir labi, ja var pieņemt lēmumus. Pagaidām grūti atbildēt, vai jaunajai Saeimai tas būs viegli vai grūti. Jo koalīcija sarežģītāka, jo lēmumu pieņemšana ir grūtāka."

Nākamajā parlamenta sasaukumā iespējamas dažādas koalīcijas, piemēram, Zaltera reforma partija kopā ar "Saskaņas centru", Zaļo un zemnieku savienība kopā ar "Saskaņas centru".

Jaunajam prezidentam būtiska loma

Kalvītis atzina, ka līdz jaunā parlamenta darbības sākumam ļoti liela loma Latvijas politikā būs jaunajam Valsts prezidentam Andrim Bērziņam. Viņš nonācis unikālā situācijā, kāda līdz šim Latvijas vēsturē nav piedzīvota.

Bērziņa un viņa komandas spējas lielā mērā noteikšot Latvijas valsts tālāko virzību.

Pats politikā neplāno piedalīties

Pats Kalvītis ārkārtas Saeimas vēlēšanās neplāno piedalīties: "Neplānoju nodarboties ar politiku." Vienlaikus viņš neizslēdza, ka Latvijas politikā varētu atgriezties pēc laika. "Nekad dzīvē nesaki nekad."

Tauta atlaiž Saeimu

Savukārt nule notikušais referendums, kuru Kalvītis neuzskata par lietderīgu, esot pilnībā sagrāvis varas autoritāti, kas apgrūtinās nepopulāru lēmumu pieņemšanu. Portāls TVNET jau vēstīja, ka sestdien notikušajā referendumā pilsoņi nobalsoja par Saeimas atlaišanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu