Premjers noskaidros valsts sektorā strādājošo skaitu un algas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis izdevis divas rezolūcijas, kuru mērķis ir apzināt situāciju valsts pārvaldē nodarbināto atlīdzības un personāla mainības jomā. Tas būs jāpaveic Finanšu ministrijai.

Tas nepieciešams saistībā ar tuvojošos Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības (ES) Padomē, kad jautājums par augsti kvalificēta personāla motivāciju darbam Latvijas valsts pārvaldē kļūst arvien aktuālāks, tajā pašā laikā arvien biežāk augsti kvalificēti darbinieki pamet darbu valsts pārvaldē, norādīja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Cik lielas sociālās iemaksas veiktas

Lai veiktu kvalitatīvu minētā izvērtējumu, kā arī gūtu salīdzinošu informāciju par izmaiņām pēdējo gadu laikā, Ministru prezidents uzdevis finanšu ministram Andrim Vilkam līdz 8.augustam sagatavot informāciju par valsts pārvaldes iestādēs nodarbināto (ierēdņi, darbinieki, amatpersonas) faktisko darba samaksu un sociālajām iemaksām par periodu no 2008.gada otrā pusgada līdz šā gada pirmajam pusgadam.

Cik un kādas ir vakances

Savukārt, lai apzinātu situāciju personāla mainības jomā valsts pārvaldē, Dombrovskis ministriem uzdevis sagatavot informāciju par valsts pārvaldes iestādēs esošo vakanču skaitu un apkopojumu par ierēdņiem un darbiniekiem, kas šogad atstājuši amatu. Šīs rezolūcijas ietvaros tiks apkopota arī informācija par nodarbināto skaitu, kurus iestādes 2011.gadā bija pieteikušas kā iespējamo personālu Latvijas prezidentūrai ES Padomē 2015.gadā, bet kuri civildienesta/darba attiecības iestādēs izbeiguši.

Šīs rezolūcijas izpildes datums ir 12.augusts.

Pēc pieprasīto datu izvērtēšanas plānots sagatavot priekšlikumus situācijas uzlabošanai, lai novērstu augsti kvalificēta darbaspēka aizplūšanu no valsts pārvaldes uz privāto sektoru.

Jau vēstīts, ka Latvijas prezidentūra ES padomē plānota 2015.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu