«GE Money Bank» vairāku produktu portfeļus nodos «Citadelei» (68)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Banka «Citadele» pārņems no «GE Money Bank» iedzīvotāju un uzņēmumu norēķinu kontu apkalpošanu, depozītus, krājkontus un kredītus. To paredz līgums starp «GE Money Bank» un «Citadeli», kas kopā ar citiem likumā paredzētajiem dokumentiem ir iesniegts Finanšu un kapitāla tirgus komisijai (FKTK) atļaujas saņemšanai.

Darījums paredz arī «GE Money Asset Management fondu» un pensiju 2. un 3.līmeņa plānu pārvaldīšanas nodošanu «Citadeles» grupas uzņēmumam IPAS «Citadele Asset Management».

Šāds darījums tiek veikts atbilstoši «GE Money Bank» stratēģijai, kas paredz apdomīgu un atbildīgu bankas iziešanu no Latvijas tirgus.

Bankas «Citadele» valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis paziņojumā medijiem skaidro, ka šis darījums ir viens no «Citadeles» attīstības soļiem atbilstoši bankas biznesa plānam. «GE Money Bank» klientu profils ir atbilstošs un «GE Money Bank» pakalpojumu klāsts ir savietojams ar «Citadeles» pakalpojumiem, kas ir būtiski klientu ērtībai. Arī klientu ģeogrāfiskais izvietojums ir atbilstošs «Citadeles» pakalpojumu pieejamībai.

«Mūsu interese nav tikai pārņemt produktu portfeļus, bet attīstīt klientu apkalpošanu, sniegt klientiem pēc iespējas plašākas bankas pakalpojumu izvēles iespējas, un «GE Money Bank» klienti no šīs pārejas tikai iegūs,» norāda Beļavskis.

Klientu ērtībai tuvāko dienu laikā «GE Money Bank» filiālēs Daugavpilī, Liepājā, Ludzā un Rīgā darbu sāks arī «Citadeles» darbinieki, lai sniegtu plašāku informāciju par pāreju uz «Citadeli». Bankas «Citadele» darbinieki palīdzēs arī izvēlēties piemērotākos «Citadeles» pakalpojumus atbilstoši klienta vēlmēm. Šāda iespēja klientiem tiks nodrošināta līdz 20.septembrim.

«GE Money Bank» valdes priekšsēdētāja Jurita Brunava paziņojumā medijiem norāda, ka saskaņā ar šo darījumu klientiem bankā «Citadele» būs iespēja izmantot līdzvērtīgu produktu klāstu no plašā «Citadeles» piedāvājuma. Jau līdzšinējā abu banku sadarbība ļāva «GE Money Bank» klientiem izņemt skaidru naudu «GE Money Bank» un «Citadeles» bankomātos bez komisijas maksas.

Paziņojumā medijiem norādīts, ka pāreja klientiem notiks ērti un vienkārši. «GE Money Bank» klientu norēķinu kontu, depozītu, krājkontu un kredītu līgumu saistību un pakalpojumu nodošana bankai «Citadele» notiks pēc apstiprinājuma saņemšanas no FKTK.

«GE Money Bank» turpinās klientu apkalpošanu līdz 20.septembrim, savukārt banka «Citadele» sāks «GE Money Bank» klientu apkalpošanu no 23.septembra.

Lai klienti varētu piekļūt savā kontā esošajiem naudas līdzekļiem bez pārtraukumiem, «GE Money Bank» aicina vērsties jebkurā bankas «Citadele» filiālē savlaicīgi līdz 20.septembrim, lai jau tagad atvērtu norēķinu kontu «Citadelē» un pieslēgtu jebkurus citus nepieciešamos bankas pakalpojumus, kā arī pārskaitītu naudas līdzekļus no «GE Money Bank» konta uz savu jauno kontu bankā «Citadele».

Tuvāko dienu laikā visi «GE Money Bank» klienti saņems vēstuli ar detalizētu informāciju par pārejas procesu.

Pēc nepieciešamo apstiprinājumu saņemšanas no FKTK un Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras «Citadele Asset Management» pārņems «GE Money Bank» pensiju 2.līmeņa plānu «Blūzs» un «Džezs» un pensiju 3.līmeņa plānu «Tvists» un «Rumba» pārvaldīšanu. «Pārņemot sadarbību ar klientiem, mēs turpināsim «GE Money Bank» labās pārvaldīšanas tradīcijas un papildināsim ar mūsu speciālistu profesionalitāti, par ko liecina «Citadele Asset Management» pārvaldīto pensiju plānu ilgtermiņa rezultāti,» paziņojumā medijiem raksta «Citadele Asset Management» valdes priekšsēdētājs Uldis Upenieks.

Līdz klientu saistību nodošanai «GE Money Bank» sniegs saviem esošajiem klientiem pakalpojumus, kā ierasts, kā arī līdz pakalpojumu pārejas noslēgumam turpinās gādāt par naudas līdzekļu drošību. Klientiem kredītsaistību maksājumi ir jāveic atbilstoši esošajam līgumam.

«GE Money Bank» uzsver, ka tā ir droša un stabila un tās likviditātes rādītājs divas reizes pārsniedz FKTK noteikto minimumu.

Pēc plānotās pakalpojumu pārejas uz banku «Citadele» «GE Money Bank» atteiksies no licences un vairs nebūs regulētas kredītiestādes statusā. Banka pārtrauks sniegt esošos pakalpojumus Latvijā, tai skaitā maksājumu veikšanu, karšu apkalpošanu un internetbankas pakalpojumus.

Klientus, kuri ir mainījuši savas dzīvesvietas adresi vai tālruņa numuru, «GE Money Bank» aicina atjaunot savu kontaktinformāciju, sazinoties ar «GE Money Bank», lai banka varētu laikus nosūtīt detalizētu informāciju par gaidāmo produktu portfeļu nodošanas procesu bankai «Citadele».

Jautājumu gadījumā klienti aicināti vērsties jebkurā «GE Money Bank» filiālē, zvanīt uz «GE Money Bank» uzziņu tālruni 1878, rakstīt e-pastu «info@gemoneybank.lv» vai nosūtīt ziņu internetbankas «GE online» sadaļā «Pasts».

Par pakalpojumu pārņemšanu un bankas «Citadele» pakalpojumiem klienti informāciju var saņemt jebkurā «Citadeles» filiālē visā Latvijā, kā arī pie «Citadeles» darbiniekiem «GE Money Bank» filiālēs Daugavpilī, Ludzā, Liepājā un Rīgā, zvanot «Citadeles» Klientu atbalsta centram pa diennakts tālruni 6701 0000 vai rakstot uz e-pastu «info@citadele.lv».

FKTK 30 dienu laikā jāizskata «GE Money Bank» lūgums

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) saņēmusi «GE Money Bank» lūgumu atļaut atsevišķu produktu portfeļu nodošanu bankai «Citadele» atbilstoši iesniegtajam līgumam.

FKTK izskatīs pieteikumu likumā noteiktajā termiņā - 30 dienu laikā. FKTK vērtēs darījuma ietekmi uz abām bankām un uz to regulējošo prasību izpildi, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja FKTK Komunikācijas daļas vadītāja Laima Auza.

«GE Money Bank» jau vairāk nekā pirms diviem gadiem bija paziņojusi par tās stratēģisko plānu pakāpeniski iziet no Latvijas tirgus. FKTK ir lietas kursā par «GE Money Bank» plāniem atteikties no bankas licences un nodot atsevišķus bankas produktus bankai «Citadele». FKTK sola sekot līdzi, lai šajā procesā noguldītāju intereses tiktu ievērotas un pārejas procesā klientiem būtu līdzvērtīgi līgumu nosacījumi.

FKTK speciālisti neredz, ka šī darījuma ietekmē būtiski mainītos Latvijas banku spēku samērs tirgū - arī pēc šī darījuma «Citadele» būs trešā lielākā banka pēc klientu skaita. «GE Money Bank» kopējā tirgus daļa pēc aktīviem ir aptuveni 0,36%.

Saskaņā ar Kredītiestāžu likuma 27.pantu banka var atteikties no licences reorganizācijas gadījumā un veicot pašlikvidāciju, ja tās akcionāri pieņēmuši šādu lēmumu. Abos gadījumos FKTK seko līdzi, lai banka nodrošinātu visu saistību izpildi pret noguldītājiem.

Komentāri (68)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu