Range Rover Evoque kabrioletu ražos sērijveidā (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Simpātisko Range Rover Evoque ražotājs nolēmis izlaist arī versijā ar nolaižamu jumtu.

Land Rover vadība ir devusi zaļo gaismu iecerei Evoque piedāvāt arī ar kabrioleta virsbūvi, atsaucoties uz britu What Car? un tā informācijas avotiem, vēsta Motor.ru.

Pirmo reizi Evoque ar nolaižamu jumtu tika parādīts pagājušā gada Ženēvas auto šovā. Toreiz kompānija norādīja, ka konceptauto tapis ar mērķi izpētīt šova apmeklētāju un citu interesentu reakciju un izvērtēt šāda modeļa potenciālu reālajā tirgū.

Land Rover vadība pagājušajā gadā pavisam nopietni apsvēra domu sākt ražot pasaulē pirmo krosoveru ar kabrioleta virsbūvi, taču eksperti šādu iznākumu uzskatīja par maz ticamu.

Foto: Land Rover

Sērijveida Evoque kabriolets tiks veidots uz trīs durvju modeļa bāzes un iegūs auduma salokamo jumtu. Pēc Land Rover inženieru teiktā Evoque konstrukcija ir pietiekami stingra, lai nebūtu nepieciešams veikt jelkādas speciālas modifikācijas.

Ja neskaita jumtu, tad kabriolets būs identisks trīs durvju modelim ar fiksēto jumtu. Arī dzinēju gamma, kurā ietilpst 2,2 litru dīzelis ar 150 vai 190 zirgspēkiem un 2 litru turbodzinējs ar 240 ZS, būs tāda pati.

Par cenām – gaidāms, ka kabriolets maksās par 10-15 procentiem vairāk nekā analogs trīs durvju modelis ar fiksētu jumtu. Latvijas tirgū lētākais trīs durvju Evoque ir apgādāts ar mazāk jaudīgo dīzeli un maksā nedaudz virs 37 tūkstošiem eiro.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu