Lukašenko nenoturēsies pie varas līdz gada beigām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko režīms nenoturēsies pie varas līdz gada beigām, piektdien intervijā tīmekļa izdevumam "gazeta.ua" prognozēja Ukrainas bijušais vēstnieks Baltkrievijā Romāns Bezsmertnijs.

"Izglītotam, audzinātam cilvēkam brīvības robeža ir morāle, tāpēc ir svarīgi, lai morāles principi būtu veseli," norādīja diplomāts. "Minēšu šādu piemēru - Minskā es pirmo reizi redzēju, ka zaldāts iesit pa seju jaunai sievietei. Viņa - politieslodzītā sieva - atnākusi uz protesta akciju, stāvēja klusējot. Stādos priekšā, ja pie mums kaut kas tāds notiktu, viņu uz vietas sarautu gabalos."

Uz jautājumu, kā gan Lukašenko izdevies noturēties pie varas, bijušais sūtnis atbildēja:

"Viņam nevajadzēja izdomāt neko jaunu. Viņš paņēma to, kas 30 gadus pirms viņa jau darbojās. Prezidenta administrācijā ir Centrālā analītiskā pārvalde, kuru vada Lukašenko vecākais dēls Viktors. Zem viņa - VDK, Aizsardzības ministrija, Iekšlietu ministrija, izlūkdienests, pretizlūkošana, visas drošības struktūras. Painteresējaties, cik daudzi bijušie Baltkrievijas lielo uzņēmumu vadītāji ir sēdējuši cietumā? Vairums sēdējis divus četrus gadus. Tie ir tā saucamie profilaktiskie pasākumi."

Tomēr, uzskata diplomāts, politiskās nākotnes nav nedz Lukašenko, nedz viņa izveidotajam sociāli politiskajam modelim.

"Situācija izšķirsies līdz Ziemassvētkiem," uzskata Bezsmertnijs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu