Nevar dzert ūdeni no Mārupītes vietējā ūdens avota

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmie ūdens pārbaužu rezultāti būs zināmi rīt, 6.jūlijā, un testēšanas pārskati uzreiz tiks nosūtīti Veselības inspekcijas (VI) speciālistiem, pēc kuriem inspekcija varēs sniegt plašākas rekomendācijas iedzīvotājiem. Šobrīd VI aicina iedzīvotājus neizmantot dzeramo ūdeni no vietējā ūdens avota dzeršanai, izmantošanai uzturā un sadzīves vajadzībām.

Mārupes novada pašvaldība jau ziņojusi, ka dzeramais ūdens iedzīvotājiem ir pieejams Mārupes vidusskolā, Kantora ielā 97. Iedzīvotājiem, kuriem nav iespējas pašiem nodrošināt ūdens transportēšanu, zvanot pa tālr. 67915280 un 29236436, tas tiks piegādāts uz dzīvesvietu.

Piesārņota ūdens izmantošana uzturā vai saimniecības vajadzībām rada risku cilvēku veselībai, izraisot kuņģa un zarnu trakta traucējumus. Draudus veselībai var radīt ilgstoša tāda ūdens lietošana, kas satur kādu ķīmisko vielu cilvēka veselību apdraudošā koncentrācijā.

Tādēļ gadījumā, ja esat lietojuši piesārņotu dzeramo ūdeni un pašsajūta ir pasliktinājusies, VI aicina nekavējoties vērsties pie sava ģimenes ārsta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu