Jaunievēlētais prezidents Bērziņš apprecējies

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija/TVNET

Jaunievēlētais Valsts prezidents Andris Bērziņš (Zaļo un zemnieku savienība) apprecējies, informēja viņa sekretāre Karīna Rāviņa-Vimba.

Nekādus sīkākus komentārus viņa nesniedza, vien apgalvoja, ka šādam solim neesot bijis sakara ar jauno amatu.

Jau vēstīts, ka ievēlēšanas brīdī Bērziņš ar savu ilggadējo dzīvesbiedri mediķi Daci Seisumu nebija precējies. Uzreiz pēc ievēlēšanas prezidents arī norādīja, ka jaunos pienākumus galvenokārt veiks viens pats un dzīvesbiedre viņu visur nepavadīs.

Satriekta par Bērziņa ievēlēšanu

Pēc tam intervijā žurnālam "Ir" Seisuma arī atzina, ka bijusi satriekta, kad Bērziņš jūnija sākumā ievēlēts par Valsts prezidentu. "Esmu pieradusi dzīvē visu sakārtot, izplānot. Piepeši ir noticis kas tāds, ko nevaru mainīt un ietekmēt. Diskomforta un stresa stāvoklis man ir joprojām. Nezinu, ko katra diena nesīs, kas būs tālāk," norādīja Bērziņa dzīvesbiedre.

Viņa neslēpa, ka nav sajūsmā par Bērziņa lēmumu kļūt par prezidentu, bet nav varējusi to ietekmēt.

Viņa arī uzsvēra, ka, būdama prezidenta kundzes statusā, turpinās strādāt ārstes profesijā, bet varētu piedalīties labdarības projektos.

"Es palikšu savā vietā, un Andris – savā. To esmu viņam pateikusi, un viņš to akceptēja. Viņš ir ļoti stiprs. Ja kaut ko izvēlējies, viņam nav vajadzīgs blakus otrs cilvēks kā ēna. Saprotiet – dzīve mums dota tikai viena. Četri [prezidentūras] gadi mana bērna dzīvē un manā darba dzīvē ir ļoti daudz. Es nevaru atļauties šos gadus zaudēt. Nevaru atļauties tos atņemt savam pirmajam un vienīgajam bērnam. Tāpēc politikā un visā ap to notiekošajā netaisos iedziļināties. Nav tāda likuma, tāda protokola, ka tas [prezidenta dzīvesbiedrei] nebūtu atļauts," uzsvēra Bērziņa dzīvesbiedre.

Ievēl Bērziņu

Vēstīts arī, ka Saeima 2.jūnijā par nākamo Valsts prezidentu ievēlēja Saeimas deputātu Andri Bērziņu (Zaļo un zemnieku savienība). Viņš amatā stāsies 8.jūlijā, kad pilnvaras noliks Valdis Zatlers.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu