Britu karaļnama atvases vienaudžiem dāvinās veiksmes monētas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijā dzimušajiem bērniņiem, kas pasaulē nāks vienā dienā ar šomēnes gaidāmo prinča Viljama un viņa sieva Ketrīnas mazuli, saņems dāvanu no karaļnama - sudraba veiksmes pensu.

Karaliskā Naudas kaltuve ceturtdien paziņoja, ka ir izgatavojusi 2013 sudraba monētas, kuras rotā karaļnama ģerbonis, lai tās pasniegtu jaundzimušajiem, kas pasaulē nāks vienā dienā ar mazuli, kas būs trešais rindā uz britu karaļnama troni.

Krustīšana ar sudraba pensu pār jaundzimušā plaukstu vai sudraba pensa piedāvāšana jaundzimušajam Lielbritānijā tradicionāli tiek uzskatīta par veiksmes un veselības vēlējumu.

Karaliskā Naudas kaltuves piemiņas monētu nodaļas vadītājs Šeins Bisets norādīja, ka kaltuve vēlējās dalīties monarhijas lielajā notikumā ar «mātēm un tēviem visā pasaulē».

Kembridžas hercoga un hercogienes pirmdzimtā nākšana pasaulē gaidāma jūlija vidū.

Lai gan oficiāli gaidāmā monarhu dzimtas turpinātāja dzimums nav zināms un Ketrīna ir paziņojusi, ka ģimene to nezina, reiz viņa nejauši pateicās par atbalstītāju laba vēlējumiem viņas meitai, teikumu gan skaidri nepabeidzot. Tāpat modes vēotāji norāda, ka grūtniecības sākumā Kembridžas hercogiene izvēlējās tumša toņa apģērbus, bet uz grūtniecības beigām tērpās gaišos, rozā toņu tērpos, kas plašsaziņas līdzekļos tika tulkots kā signāls par gaidāmā bērna dzimumu.

Ņemot vērā likumā veiktās izmaiņas, Viljama un Ketrīnas bērns troņmantnieku rindā būs trešais neatkarīgi no dzimuma.

Lielbritānijas karaliene Viljama vecmāmiņa Elizabete II ir izdevusi rīkojumu, ka «visiem Velsas prinča [Čārlza] vecākā dēla bērniem pienākas karaliskās augstības stils, tituls un cieņa, ko sniedz prinča vai princeses tituls pirms viņu kristītā vārda».

Princis Viljams, kurš ir nākamais rindā uz Lielbritānijas troni pēc sava tēva prinča Čārlza, un Ketrīna Midltone, apprecējās 2011.gada aprīlī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu