Jauna veselības eksperte - dietoloģe Guna Rijkure!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mūsu ekspertu komandai piebiedrojas jauna eksperte - Veselības centra 4 Wellslim centra dietoloģe Guna Rijkure, ar kuru sadarbībā turpmāk taps padomu raksti. Protams, būs arī iespēja uzdot Gunai jautājumus!

Par Gunu Rijkuri

"Vēlme izzināt veselīgas ēšanas noslēpumus mani saistījusi jau kopš mazotnes, kam par pamatu bija mans apaļīgums un vēlme būt tikpat slaidai kā citi vienaudži, bet kā saka –

izvēlētajā profesijā nevar strādāt cilvēks, kuram pašam nav nācies saskarties ar konkrēto problēmu,"

par sevi teic speciāliste.

Mācības "RSU Uztura akadēmiskajā skolā" viņa sākusi laimīgas nejaušības dēļ, jo bija nolēmusi stāties Medicīnas fakultātē un dienās kļūt par ginekoloģi, taču tad kādā preses izdevumā izlasīja interviju ar toreizējo "Uztura akadēmiskās skolas" vadītāju Lolitu Neimani un saprata, ka šis medicīnas novirziens ir tieši kā radīts man.

Pēc iegūtā bakalaura grāda uztura specialitātē Guna nolēmusi turpināt studijas maģistratūrā. "Šobrīd esmu diplomēta uzturzinātniece un strādāju vienā no vadošajām veselības aprūpes iestādēm Latvijā - Veselības centra 4 Wellslim centrā (Brīvības 108, Rīga, tālr. 67298800, www.wellslim.lv)."

Speciāliste uzsver: "Daudzi cilvēki dzīvo pēc principa: kāds esmu piedzimis, tāds visu mūžu nodzīvošu, un tas nekas, ka lieki pārdesmit vai vēl vairāk kilogramu!

Ar svaru nav saistāms tikai ķermeņa vizuālais skaistums, bet arī veselība,

tādēļ ļoti būtiski ir uzzināt veselīga uztura pamatprincipus."

Tāpat kā palielināts, arī samazināts ķermeņa svars var radīt kaitējumu veselībai, tādēļ svarīgi visu vērst par labu, netērējot laiku ekspresdiētām, kas īslaicīgi ļaus baudīt sasniegtos rezultātus, bet neradīs izpratni par veselīgas diētas pamatprincipiem.

Arī topošajām un jau esošajām māmiņām ir ļoti būtiski izzināt uzturterapijas jautājumus

bērniņa plānošanas, gaidīšanas un zīdīšanas laikā, kas sniegs neatsveramu ieguldījumu jaunās dzīvības pilnvērtīgas augšanas un attīstības procesā.

Īpašu uzmanību viņa vēlas pievērst arī vīriešiem, kuru galvenā problēma ir pārāk zems ķermeņa svars, kas jāpalielina, piebilstot: ir arī otra, veselībai daudz nelabvēlīgāka tendence - ābolveida aptaukošanās, kad liekie kilogrami nogulsnējas uz vēdera un ap iekšējiem orgāniem, radot pamatotus draudus saslimt ar arteriosklerozi, cukura diabētu, hipertoniju, smadzeņu insultu vai sirds infarktu.

"Atliek tikai uzstādīt mērķi, atrast sevī kaut mazumiņu motivācijas,

gribasspēka un vēlmi līdzdarboties uzturterapijas procesā," mudina speciāliste.

"Kad liekie kilogrami būs uzvarēti, pienācis laiks sevi palutināt ar kādu veselību veicinošu un nostiprinošu pasākumu kopumu, kas sakārtos ne tikai ķermeni, bet arī domas, – sulu kūri. Nu jau būs apritējuši divi gadi, kopš saviem klientiem piedāvāju iespēju aizbēgt no pilsētas burzmas un komfortablā, mājīgā lauku atmosfērā viesu namā "Meļķerti", kas liek aizmirst ikdienas rūpes un steigu, baudīt svaigi spiestas sulas, ekoloģiski tīru pārtiku, vienlaikus palutinot sevi ar skaistumkopšanas procedūrām un pārbaudot savu izturību fiziskās nodarbībās," par savām aktivitātēm stāsta Guna Rijkure.

Izmanto iespēju un uzdod ekspertei Gunai Rijkurei savu jautājumu!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu