Seat Leon būs hibrīdversija

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Seat

Spāņu kompaktajam hečbekam ir izstrādāta modifikācija ar hibrīddzinēju, kas maksimāli 50 kilometrus ļauj veikt, nepatērējot benzīnu.

Ieguldot privātus fondus un valsts līdzkļus 34 miljonu eiro apmērā, Seat ir uzkonstruējuši Leon hibrīdversiju. Tā ir apgādāta ar 122 zirgspēku 1,4 litru TSI turbo dzinēju, 102 zirgspēku elektromotoru un 8,8 kilovatstundu akumulatoru bloku, ko var uzlādēt arī no elektrotīkla, raksta Motor.ru.

Foto: Seat

Ar elektrību vien par Verde (zaļais) nodēvētais Leon spēj veikt 50 kilometrus, un tas dod iespēju oficiāli norādīt, ka vidēji kombinētā ciklā šis kompaktklases auto tērē tikai 1,6 litrus benzīna uz 100 kilometriem un tas atbilst CO2 izmešiem 36 g/km apmērā.

Ar pilnu tvertni un uzlādētiem akumulatoriem Leon Verde kopumā spēj maksimāli nobraukt 816 kilometrus.

Foto: Seat

Zaļajam Leon ir uzstādīta Driving Cycle Predictor sistēma, kura iegaumē un analizē auto pārvietošanās ceļus. Pēc tam, vadoties pēc pieejamās informācijas, tā automātiski noregulē spēka agregātu darbību un optimizē enerģijas resursu tērēšanu.

Bez tā konceptuālā Leon Verde vajadzībām ir izstrādāta speciāla mobilā aplikācija, caur kuru var kontrolēt bateriju uzlādes līmeni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu