Saūda Arābija plāno uzbūvēt 16 atomreaktorus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saūda Arābija plāno līdz 2030.gadam uzbūvēt 16 atomreaktorus, kas izmaksās vairāk nekā 100 miljardus ASV dolāru (48,7 miljardus latu), ceturtdien paziņoja Karaļa Abdallāha centra zinātniskās sadarbības koordinators atomenerģijas un atjaunojamās enerģijas jomā Al Gani Malibari.

Kataras satelīttelevīzija "Al-Jazeera" ziņoja, ka Saūda Arābijas vajadzības pēc elektroenerģijas pieaug un valsts cenšas tās apmierināt, attīstot vietējo enerģijas ražošanu un tajā izmantojot atomreaktorus.

Saūda Arābija plāno tuvāko 10 gadu laikā uzbūvēt divus atomreaktorus, bet pēc tam - pa diviem reaktoriem gadā, palielinot to kopējo skaitu līdz 16. Malibari lēsa, ka viens reaktors varētu izmaksāt ap septiņiem miljardiem ASV dolāru (3,4 miljardiem latu).

Saūda Arābija nolēmusi attīstīt atomenerģētiku laikā, kad ASV un Rietumeiropā tiek plānots atteikties no jaunu atomreaktoru būvniecības un pakāpeniski slēgt jau esošos pēc Fukusimas 1. AES avārijas Japānā. Vācija ir paziņojusi par visu savu atomreaktoru pakāpenisku slēgšanu līdz 2022.gadam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu