Krievijā par «reliģijas aizskaršanu» varēs nonākt cietumā (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas parlamenta apakšpalātā otrdien apstiprināts pretrunīgs likumprojekts, kas paredz cietumsodu par «reliģisko uzskatu aizskaršanu», raksta «Daily Telegraph».

Likumprojekts paredz, ka par citu cilvēku reliģisko jūtu aizskaršanu var pienākties pat cietumsods.

Kritiķi uzskata, ka topošais likums varētu būt saistīts ar skandalozo «Pussy Riot» lietu, jo tā virzīšana sākās tieši pagājušajā gadā pēc «Pussy Riot» protesta akcijas Maskavas pareizticīgo katedrālē.

Saskaņā ar topošo likumu «sabiedriskās aktivitātes, kas pauž skaidru necieņu pret sabiedrību un tiek veiktas ar mērķi aizskart ticīgo reliģiskās jūtas», var tikt sodītas ar līdz pat trīs gadiem cietumā.

Eksperti norāda, ka prezidenta Vladimira Putina vadībā Pareizticīgā baznīca Krievijā pieredzējusi atdzimšanu, un Kremlis to propagandē kā valsts tradicionālās vērtības, kuras šķietami apdraud Rietumu kultūras ietekme.

Likumprojekts vēl jāapstiprina Parlamenta augšpalātā un jāparaksta prezidentam Putinam. Taču eksperti uzskata, ka likums, visdrīzāk, tiks pieņemts.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu