Krievijā atbalsta cietumsodu par ticīgo aizskaršanu (26)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievijas parlamenta apakšpalāta - Valsts dome - otrdien apstiprinājusi likumprojektu, kas paredz līdz pat trīs gadu cietumsodu personām, kas aizskārušas ticīgo jūtas.

«Par» likumprojektu balsoja 308 deputāti, «pret» - divi.

Likumprojekts nosaka, ka

«publiskas darbības, kas pauž klaju necieņu pret sabiedrību un pastrādātas ar mērķi aizvainot ticīgo reliģiskās jūtas», ir jāsoda ar cietumsodu

līdz vienam gadam un naudassodu līdz 300 000 rubļu (aptuveni 5000 latu).

Bet, ja šāda rīcība notikusi baznīcā vai citā lūgšanu vietā, tā sodāma ar cietumsodu līdz pa trim gadiem un naudassodu līdz 500 000 rubļu.

Likumprojektā norādīts, ka vainīgajiem var tikt piemērots arī sabiedriskais darbs un piespiedu darbs.

«Pussy Riot» dalībniecēm piespriež cietumsodu

Pretrunīgi vērtētais likumprojekts tika ierosināts pēc tam, kad pērn 21.februārī piecas «Pussy Riot» dalībnieces Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē sarīkoja «panku lūgšanu» «Dievdzemdētāja, padzen Putinu!».

Akcijas dalībnieces uzskrēja uz paaugstinājuma līdzās baznīcas ikonostasam, kur pārkrustījās, metās ceļos un lēkāja, līdz viņas no turienes aizdzina baznīcas darbinieki.

Maskavas tiesa augustā

piesprieda trim pankgrupas dalībniecēm - Nadeždai Tolokoņņikovai, Marijai Aļohinai un Jekaterinai Samucevičai - divu gadu cietumsodu, atzīstot apsūdzēto vainu huligānismā, kas motivēts ar reliģisko naidu.

Izskatot apelācijas prasību 10.oktobrī, Maskavas tiesa Samucevičai iepriekš piespriesto reālo cietumsodu aizstāja ar nosacītu sodu un lika viņu atbrīvot tiesas zālē. Abām pārējām akcijas dalībniecēm tām iepriekš piespriestais sods tika atstāts spēkā.

Vēl divas «Pussy Riot» dalībnieces, kuru vārdi publiski netiek atklāti, esot aizbēgušas no Krievijas.

Aļohina sodu izcieš cietumā Permas novadā, bet Tolokoņņikova - Mordvijā.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu