Darbs un draugi - kabatā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No personīgā arhīva

Mūsdienās viedtālruņa pielietojamība ir ļoti plaša – tas var kalpot gan kā izklaides ierīce, gan kā moderns stila aksesuārs, ar kuru palielīties draugiem, uzņemt fotogrāfijas vai sērfot internetā. Tas var būt arī nopietns un neaizstājams palīgs darbā.

Šo tālruņu sniegtās iespējas ir ļoti plašas un piemērojamas ikviena vajadzībām. Ar saviem viedtālruņa lietošanas paradumiem dalījās Renārs Zeltiņš, Maija Silova un Artūrs Mednis.

Ghetto Games kustības dalībnieks un patriots Renārs Zeltiņš ir aktīvs viedtālruņa lietotājs un norāda, ka ikdienā to izmanto pat pārāk daudz. Viņš pat būtu gatavs veikt eksperimentu, lai noskaidrotu, vai vienu dienu varētu iztikt bez šī gadžeta.

«Mans viedtālrunis ir neatņemama manas ikdienas sastāvdaļa. Mans dienas režīms un darbs prasa, lai tas vienmēr būtu pie rokas. Varētu pat teikt, ka tas ir mans sabiedrotais - kā «nonstop online» mašīna, kurai cauri strāvo zvani, e-pasti, internets un sociālie tīkli,» R. Zeltiņš dalās pieredzē.

Foto: No personīgā arhīva

«Gudro telefonu» sniegto iespēju klāsts ir ļoti plašs, tāpēc ikvienam ir iespējas atrast funkcijas, kas var atvieglot vai vienkārši padarīt interesantāku ikdienu. «Esmu tehnikas un gadžetu cienītājs, un man ir ļoti svarīgas daudzas lietas - viedtālruņa dizains, krāsa, displejs, izmērs, kamera, kā arī iespējas personalizēt šo ierīci. Patlaban pats ikdienā lietoju Samsung GALAXY S4 viedtālruni, un man ļoti patīk šī telefona kamera, tās daudzveidīgās opcijas un izcilā attēlu kvalitāte. Šim viedtālrunim ir kristālskaidrs displejs, tāpēc fotogrāfijas un video iespējams aplūkot ļoti labā kvalitātē. Protams, ikdienā savā viedtālrunī izmantoju arī internetu un sociālos tīklus, tāpēc novērtēju, ka šai ierīcei ir tik pārdomāts displeja izmērs, ka visu var ātri un ērti pārskatīt,» turpina R. Zeltiņš.

Arī modes žurnālistes, TV producentes un dzejnieces Maijas Silovas viedoklis par viedtālruņiem ir atzinīgs. Viņa uzskata, ka šī ierīce ekonomē laiku un palīdz veikt darāmos darbus ceļā, mašīnā, atpūšoties, turklāt atšķirībā no portatīvā datora tā vienmēr ir līdzās, un jebkurā brīdī ir iespējams reaģēt uz steidzamiem e-pastiem.

M. Silova norāda, ka viedtālrunim ir jāpiemīt izcilai ekrāna izšķirtspējai, kas ir nozīmīgi redzei. Arī telefona kamerai ir jāpiemīt augstai izšķirtspējai, jo mūsdienīgam viedtālrunim ir jānodrošina dažādas funkcijas, tostarp jaukāko dzīves brīžu iemūžināšana.

Foto: Mārcis Baltskars

«Visbiežāk izmantoju internetu, kameru un radio, kā arī pārbaudu e-pastus un sociālos tīklus. Tā kā darbs ar viedtālruni notiek ātri, vien dažu minūšu laikā ir iespējams pārbaudīt visas svarīgās informatīvās vietnes. Neesmu atkarīga no sociālajiem tīkliem, tādēļ bieži priekšroku dodu e-pastam, kā arī ātrai nepieciešamās informācijas atrašanai Google meklēšanas sistēmā,» paskaidro M. Silova.

Viņa novērtē arī viedtālruņa kameras sniegtās iespējas, piebilstot: «Kad gribu draugiem pateikt, kā man klājas, ievietoju kādā no sociālajiem tīkliem kādu fotogrāfiju. Labākais, ka fotogrāfija pat nav jāapstrādā - visu spēj izdarīt mans telefons. Krāsu tīrība, asums un matēts efekts ir patīkami bonusi, ko sniedz labs viedtālrunis.»

«Manuprāt, viedtālruņa galvenā nozīme ir būt uzticamam sabiedrotajam ikdienā - gan darbā, gan atpūtā,» modes žurnāliste, TV producente un dzejniece dažos vārdos apkopo «gudrā telefona» misiju.

Jauno mediju un sociālo tīklu speciālists Artūrs Mednis viedtālruni izmanto no vienas līdz pat trim stundām dienā. «Viedtālrunis jau vairākus gadus ir neatņemama manas ikdienas sastāvdaļa. Vispirms, protams, tas ir nepieciešams, lai mani varētu sazvanīt, taču arvien biežāk novērtēju to, ka ikdienā pielietoju viedtālruņa sniegtās iespējas: fotografēšanu, fotogrāfiju apstrādi, publicēšanu internetā, kā arī sociālos tīklus,» norāda A. Mednis.

Mūsdienīgam «gudrajam telefonam» viennozīmīgi ir jābūt ļoti labai un kvalitatīvai kamerai. «Tas tāpēc, ka viedtālrunis arvien biežāk sāk aizstāt fotokameru. Taču man viedtālrunis ne tikai kalpo fotokameras funkciju pildīšanai, bet arī tiek izmantots kā atgādinātājs, piemēram, nofotografējot dažādas lietas, kas man ir jāizdara,» komentē A. Mednis. Viņš ikdienā ļoti daudz fotografē, uzņem video, izmanto virkni fotogrāfiju apstrādes iespēju.

Foto: No personīgā arhīva

Aizvien nozīmīgāka kļūst viedtālruņu funkcionalitāte, kas tiek papildināta ar dažādām aplikācijām. Arī A. Mednis norāda, ka viņa telefonā ir aptuveni tūkstotis aplikāciju, taču visas ikdienā netiek pielietotas. «Regulāri es izmantoju aptuveni desmit aplikāciju: Twitter, Facebook, Instagram, Vine, dažādas fotogrāfiju, video un skaņas apstrādes aplikācijas. Twitter un Facebook man noder, lai komunicētu ar draugiem un sabiedrību, Vine - lai atspoguļotu interesantus atgadījumus manā dzīvē, savukārt Instagram pielietoju kā vizuālu dienasgrāmatu – fotogrāfijās attēloju dažādus notikumus,» paskaidro A. Mednis.

Arvien biežāk «gudrais telefons» mūsu ikdienā aizstāj datoru. A. Mednis norāda: «Savā viedtālrunī sociālos tīklus pārlūkoju biežāk nekā datorā, jo telefons man vienmēr ir līdzi, un varu likt lietā tā sniegtās iespējas visur, kur vien atrodos. Piemēram, sēžot mašīnā sastrēguma laikā vai stāvot garā rindā veikalā, es izmantoju šo laiku, lai visu apskatītu, izlasītu un komunicētu ar citiem.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu