Atklājums: Izplatījumā nav iespējams paraudāt

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Asaras - sāļš šķidrums, kas mitrina acis un gadījumā, ja aiz plakstiņiem iekļuvis kāds svešķermenis, izdaloties lielākā daudzumā, palīdz no tā atbrīvoties.

Tomēr tā tas notiek tikai uz Zemes, un astronautam Endrjū Foistelam šajā nedēļā gandrīz nācies atgriezties Starptautiskās kosmiskās stacijas telpās, kad viņa acī iekļuvis netīrums un viņš no tā nav varējis atbrīvoties, ziņo The Washington Post.

Saprotams, ka, atrodoties izplatījumā, nevar pacelt skafandra kupola aizsargstikliņu un aci izberzēt, savukārt dabiskais acs tīrīšanas mehānisms nav nostrādājis - asaras izdalās, taču aci netīra, tās vienkārši uzkrājas starp plakstiņiem un acs ābolu.

Foto: AFP/LETA

Galu beigās Foistelam tomēr izdevās paberzēt aci gar siksnu aizsargķiveres iekšpusē un darbi atklātā kosmosā varēja turpināties. Taču no tā var secināt, ka izplatījumā ir iespējama asaru izdalīšanās, bet raudāšana ar asaru lāsītēm, kas rit pa vaigiem, - nē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu